Šios savaitės pradžioje „Delfi“ pradėjus domėtis lapkritį įvykusiu „Amber Grid“ konkursu, ketvirtadienį viešai paskelbta, kad Vyriausybinė komisija, kurios atsakymo dėl sutarties buvo laukiama dar nuo lapkričio, uždegė jai žalią šviesą.

„Alvoros“ vadovas Tomas Šidlauskas į „Delfi“ klausimą, kas lėmė pasitraukimą iš Rusijos ir Baltarusijos rinkų ir ar jis priimtas savarankiškai ar kažkam paraginus, teigė, jog jau kuris laikas aišku, kad tose rinkose darbas negalimas.

„Jau kurį laiką aišku buvo, kad veikla šiose šalyse nebeįmanoma, o karas Ukrainoje tik paskatino šių sprendimų formalizavimą“, – teigė T. Šidlauskas.

Pasiteiravus, ar įgyvendinti projektai Rusijoje ir Baltarusijoje buvo kaip nors susiję su tų šalių politikais, „Alvoros“ vadovas sako, jog jokių kontaktų su šių valstybių politikais turėti neteko.

„Rusijoje „Alvoros“ filialas jokios veiklos nevykdo jau seniai, o Baltarusijoje įmonė pastaruoju metu dirbo tik kaip lenkų įmonės „Trasko-Inwest“ subrangovė, dalyvavo statant multifunkcinį kompleksą Minske. Šį projektą finansavo Lenkijos bankai“, – komentavo jis.

„Alvora“ savo penktadienio pranešime teigia, kad visiškai stabdo veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje – uždaromi šiose šalyse registruoti įmonės filialai, atsisakyta tęsti darbus Lenkijos partnerių vystomame objekte Minske.

Pasak bendrovės, apie šį sprendimą įmonė dar kovo pradžioje informavo atsakingas Lietuvos valstybės institucijas.

Į klausimą, kodėl Vyriausybinei komisijai net keletą mėnesių užtruko pateikti išvadą, „Alvoros“ vadovas teigė, kad „Komisijos posėdžiai nėra vieši ir mes juose nedalyvavome, todėl negalime vertinti jų sprendimų motyvų ar darbo eigos“. „Delfi“ kol kas laukia Vyriausybės atstovų komentaro.

„Amber Grid“ aiškina, jog į Nacionalinio saugumo užtikrinimui svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisiją kreipėsi todėl, kad projekto metu rangovo pasitelkti subrangovai turės prieigą prie svarbios infrastruktūros“.

Operatorė patikino, kad dar pasirengs ir pasitvirtins rizikų valdymo priemonių planą.

„Atliksime rangovo darbuotojų patikrą dėl atitikties nacionalinio saugumo interesams, užtikrinsime, kad sandorių vykdymo metu nebūtų įdiegta Baltarusijoje, Rusijoje ar Kinijoje pagaminta įranga ar jos komponentai, medžiagos bei informuosime valstybės institucijas apie sutarties vykdymo metu kylančias problemas ir nesklandumus įgyvendinant rizikų valdymo priemonių plano priemones“, – teigia „Amber Grid“.

Operatorė penktadienį pranešė, kad Šiaulių ir Telšių dujų skirstymo stočių atnaujinimo darbus už 4,5 mln. eurų atliks viešąjį konkursą laimėjusi „Alvora“.

Projektas įgyvendinamas patvirtinus 2 mln. eurų ES paramą minėtų stočių modernizavimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją