Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių sąjungos frakcijos narys Arvydas Anušauskas kritikavo paskirtojo premjero pristatytą šešioliktosios Vyriausybės 2012-2016 metų programą kaip „dviprasmišką, deklaratyvią“ bei klausė, ką naujoji Vyriausybė pasiūlys Rusijai mainais už protingas energetinių išteklių kainas: ar Lietuvos elektros jungtis, kurios galės būti naudojamos Kaliningrade planuojamos Baltijska atominės elektrinės, ar ieškinio „Gazprom“ atsisakymo.

„Mes visus susitikimus tarp atskirų šalių, ar tai bus Rusija, ar kažkokie tai kiti, darysime tarpvyriausybinių darbo grupių principu. Bet kokios derybos, nesvarbu, kokiais klausimais, kaip ir anksčiau, vadovaujant amžiną atilsį Algirdui Brazauskui ar Gediminui Kirkilui, būdavo sudaromos darbo grupės, kurios susitikdavo per metus gal du kartus ir būdavo aiškiai pabrėžta, visuomenė žinodavo, kokiais klausimais ta darbo grupė derasi, kaip vyksta tos derybos, kokie buvo įtraukti klausimai ir kokie buvo pasiekimai, - sakė jis. - Tai bus atvira Vyriausybė.“

Tačiau A. Butkevičius teigė, jog „už nieką šita Vyriausybė ir niekam nesiruošia nieko parduoti“, o dėl mažesnių dujų kainų bus deramasi tarpvyriausybinių darbo grupių lygiu.

„O dėl dujų kainų sumažinimo tai tikrai tapvyriausybinėje darbo grupėje bus įtrauktas vienas iš klausimų dėl derybų vedimo“, - žadėjo A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)