Pirmadienį Lietuvos Vyriausybės vadovas lankysis Turkmėnbašyje, kur apžiūrės jūros uosto ir naftos kompleksą bei susitiks su Turkmėnbašio gubernatoriumi, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Vizito programoje taip pat numatytas A.Butkevičiaus susitikimas su Turkmėnijos prezidentu Gurbanguliu Berdimuhamedovu, Turkmėnistano parlamento (Medžliso) atstovais, taip pat dalyvaus Lietuvos ir Turkmėnistano verslo forumo atidaryme.

"Turkmėnistanas – auganti ir perspektyvi rinka Lietuvos investicijoms, todėl reikia plėsti bendradarbiavimo kelius į šį Vidurio Azijos regioną, turtingą gamtinėmis dujomis. Kartu turime apsvarstyti ir alternatyvių energijos tiekimo šaltinių į Lietuvą galimybes", – vizito išvakarėse sakė A.Butkevičius.

Vizito metu bus pasirašyta dvišalė sutartis dėl pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo išvengimo bei mokesčių slėpimo prevencijos ir susitarimas dėl ekonominio bendradarbiavimo.

Pernai Lietuvos ir Turkmėnistano prekybos apyvarta, palyginti su 2011 metais, išaugo 46 proc., o Lietuvos eksportas į Turkmėnistaną per tą patį laiką padidėjo 66 proc.

Turkmėnistanas užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal gamtinių dujų atsargas ir įeina į medvilnės augintojų dešimtuką.

Premjeras į Vilnių grįš trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)