Tai ketvirtadienį po susitikimo su "Chevron" atstovais pareiškė premjeras Algirdas Butkevičius.

"Galiu pasakyti, kad jie yra nusiteikę dirbti pozityviai, jie tikrai neturi kitų minčių. Jie laukia konkurso (pabaigos - BNS), kuris turi įvykti rugsėjo 16 dieną. (...) Jie yra nusiteikę kuo greičiau pagal konkurso sąlygas, jeigu jie bus pripažinti konkurso nugalėtojais, toliau dirbti savo darbą", - žurnalistams sakė premjeras.

A.Butkevičius pažymėjo, jog "Chevron" negąsdina Seimo sugriežtinti įstatymai dėl skalūnų dujų: "Jie pasakė, kad, aišku, rizika yra truputį padidėjusi, bet jie yra suinteresuoti mūsų rinka".

Jo teigimu, susitikime dėl sutarties pasirašymo nekalbėta.

Susitikime dalyvavo "Chevron Exploration & Production Europe" vadovas Derekas Magnessas ir "Chevron Exploration & Production Lietuvos" vadovas Gilbertas Ankenbaueris.

Vienintelė pretendentė žvalgyti ir išgauti skalūnų dujas vakarų Lietuvoje teigia tebeturinti ilgalaikių planų Lietuvoje.

"Susitikimas buvo produktyvus - aptarėme ilgalaikius „Chevron“ planus remti Lietuvos energetinį saugumą. Šalies energetinių išteklių, tokių kaip nafta ir gamtinės dujos, atskleidimas bei vystymas paskatintų šalies energetinį saugumą, padidintų išteklių įvairovę, sustiprintų šalies ekonomiką ir sukurtų naujų darbo vietų", - rašoma BNS atsiųstame kompanijos komentare.

"Chevron" teigimu, kompanija įsipareigojusi ir toliau glaudžiai bendradarbiauti su Vyriausybe ir gyventojais tose vietovėse, kuriose planuoja veiklą.

"Tarptautinė „Chevron“ patirtis leidžia kompanijai patikimai ir saugiai išgauti energetinius išteklius, pasitelkiant patikimiausias technologijas ir geriausią praktiką", - rašoma komentare.

Praėjusią savaitę valdančiųjų politinė taryba nutarė neatidėlioti skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso ir sutarė, kad rugsėjo 16 dieną „Chevron“ būtų paskelbta konkurso nugalėtoja.

"Chevron" pretenduoja žvalgyti skalūnų dujas 1,8 tūkst. kvadratinių metrų Šilutės-Tauragės plote vakarų Lietuvoje - ši teritorija ribojasi su Tauragės rajono šiaurės vakaruose esančiu ir 600 gyventojų turinčiu Žygaičių miesteliu.

"Chevron" planams priešinasi Žygaičių bendruomenė - ji baiminasi, kad išgaunant skalūnų dujas, gali būti užterštas geriamas vanduo, pažeista ekosistema.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)