„Ši investicijų kryptis suteikia reikšmingą paskatą dabartines technologijas keisti pažangiais ateities sprendimais. Raginu aktyviai naudotis šia parama, investuoti į energetinį persitvarkymą ir kartu sumažinti savo išlaidas energetiniams ištekliams. Mūsų tikslas – sukurti žalesnę ir atsparesnę Lietuvą“, – sako ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pranešama, kad pramonės įmonės aktyviai naudojasi parama – gautos 35 paraiškos už 15,8 mln. eurų diegti atsinaujinančius energijos išteklius (bendra dviejų kvietimų suma – 20 mln. eurų) ir 10 paraiškų už 15 mln. eurų diegti energijos vartojimo efektyvumą didinančias gamybos technologijas (kvietimo suma – 30 mln. eurų).

Ministerija primena, kad iki kovo 31 dienos dar galima teikti paraiškas pagal kvietimą pramonės įmonėse diegti energijos vartojimo efektyvumo sprendimus (kvietimo suma – 35 mln. eurų), o iki vasario 28 d. – diegti atsinaujinančius energijos išteklius pramonės įmonėse (kvietimo suma 10 mln. eurų) bei kurti aplinkai palankius produktus arba technologijas ir juos diegti ne pramonės MVĮ (kvietimo suma – 6 mln. eurų).

Šiame beveik 1 mlrd. vertės Lietuvos ekonomikos plane žalesnei ekonomikai numatyta 268 mln. eurų.

Didžioji dalis šių lėšų – apie 170 mln. eurų – skirta įvairiems investiciniams projektams, orientuotiems į atsinaujinančius išteklius, atsisakant iškastinio kuro naudojimo, taip pat investiciniams projektams, kuriais siekiama didesnio veiklos efektyvumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją