Malkų prekyba užsiimančios įmonės Elektrėnuose savininkas Nerijus Pienelis braukia prakaitą. Užsakymų tiek, kad juos sunku įvykdyti. Todėl kartais pirkėjams tenka palaukti ir savaitę. Nors N.Pienelio įmonės darbuotojai malkas gali pristatyti ir į kitas vietoves, dabar visi užsakovai – tik iš Vilniaus.

Tą patį tvirtino ir bendrovės „Girvila” atstovas Algimantas. Anot jo, pirkėjai iš mažesnių miestų malkomis pasirūpino anksčiau. Tuo tarpu vilniečiai puolė pirkti tik atėjus rudeniui.

„Žmogus, kuris daug metų kūrena krosnį, malkomis pasirūpina iš anksto. Apsiskaičiuoja, žino, iki kada jų užteks. Tai, kad vilniečiai malkas ėmė pirkti tik dabar, liudija, kad jie krosnis įsirengė neseniai. Matyt, išsigando, kad nesugebės susimokėti už šildymą dujomis”, – samprotavo Algimantas.

Vilniuje perkamiausios beržinės malkos. Palyginti su praėjusiu šildymo sezonu, jų kubinio metro kaina pakilo nuo 120 iki 135 litų. Beržinės malkos yra vienos kaitriausių.

Pirmos rūšies yra ir ąžuolinės, uosinės malkos. Jų kaina – dar didesnė, siekia 150–160 litų už kubinį metrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją