Didelė banko „Snoras“ indėlių portfelio dalį sudaro pagyvenę žmonės ir tai rodo didesnį šio klausimo jautrumą. Pasak nepriklausomo finansų analitiko Valdemaro Katkaus indėlių portfelis „Snoro“ banke sudaro apie 4 mlrd. Litų. „Trečias pagal dydį indėlininkų portfelis, tai gana ženklus dalykas, apie 70 proc. visų indėlininkų yra virš 50 metų amžiaus, vyresnė visuomenės dalis. Ir čia yra jautriausias dalykas, nes tai gyvenimo atsargos“, - tvirtino analitikas.

Paklaustas apie milijardinį kapitalo trūkumą „Snoro” banke R.Kuodis sakė:“Kai kalbama apie milijardą, tai banko vertybinių popierių portfelis, kuris švelniai tariant išgaravo.Yra visas kompleksas problemų su blogom paskolom, dingusiais vertybiniais popieriais, neskaidriom jurisdikcijoms, banko problemos, tikrai ne šią savaitę atsirado, buvo rinkta informacija, įrodymai, kad patvirtinti mūsų nuogąstavimus.”

R.Kuodis minėjo, jog JAV kas savaitę uždaroma po dešimt bankų tvarkingu būdu savaitgaliais, kas yra įprasta, bet, deja, Lietuva turi išgyventi iš naujo šiuos dalykus, kuriuos jau buvo primiršusi - paskutinė bankų krizė buvo prieš 15 metų, - kalbėjo Lietuvos banko pareigūnas.