„Kaip gali jaustis žmogus, iš kurio vidury dienos atimamas verslas? Tai vagystė tiesiogine to žodžio prasme. Mes netylėsime. Jeigu nuleisime rankas, bus žlugdomos kitos privačios Lietuvos bendrovės.

Mus kaltina, kad banko likvidumas – per mažas, tačiau kodėl pusę metų buvo visais būdais trukdoma didinti įstatinį kapitalą? Tai prezidentės ir Lietuvos banko politinis susidorojimas su privačiu banku, kurio pasekmės bus skaudžios visai šaliai.

Valdžia jau ieško visokių pasiteisinimų, kodėl reikėjo nacionalizuoti pelningai dirbantį ir autoritetą visuomenėje išsikovojusį banką. Bet tai – tik nevykę bandymai pateisinti sveiku protu nesuvokiamus sprendimus”, – vakar „Lietuvos rytui” kalbėjo „Snoro” banko prezidentas Raimondas Baranauskas.

„Snoras” per antrinę bendrovę valdo kiek daugiau nei trečdalį „Lietuvos ryto” akcijų.

DELFI primena, kad trečiadienį neeiliniame posėdyje Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti penktą pagal dydį banką Lietuvoje. Jam paskirtas laikinasis administratorius, kuris analizuoja situaciją banke. Iki pirmadienio ryto jo veikla sustabdyta.

Anot Lietuvos banko vadovo Vito Vasiliausko, trūkstamų vertybinių popierių vertė – daugiau nei 1 mlrd. Lt.

Lietuvos bankas teigia, kad priemonių imtasi įvertinus „Snoro” finansinę būklę, pastarųjų metų veiklos tendencijas ir naujausio inspektavimo rezultatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)