Kaip rašo „Lietuvos rytas”, noras apsikrauti aplinką teršiančiais plastikiniais maišeliais Lietuvoje vis dar gajus. Kaip ir kitose šalyse.

Iki 500 metų – per tiek laiko suyra įprastiniai plastiko maišeliai, patekę į sąvartyną. Tie, kuriuos gaminant naudojami biologinį irimą skatinantys priedai, dirvožemyje išnyksta per 180 dienų.

„Mažų plastikinių maišelių sunaudojama ne mažiau negu ankstesniais metais. Neretai pastebime, kad žmonės prašo į juos sukrauti jau supakuotas prekes. Tarkim, salotas indelyje reikalauja įdėti į dar vieną maišelį”, – apgailestavo „Rimi Lietuva” atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Tuo tarpu bendrovė „Maxima LT” apskaičiavo, kad į plastiko maišelius pirkėjų rankos tiesiasi kur kas rečiau – tokių nemokamų maišelių šiemet per tris mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sunaudota penktadaliu mažiau. Per mėnesį „Maxima” parduotuvėse Lietuvoje pirkėjams prireikia apie 30 tonų maišelių.

„Maxima LT” atstovė Lina Muižienė tikra, kad įpročius keisti skatina ir apie metus prie maišelių stovo kabantis užrašas, kuriame kviečiama pagalvoti, ar tikrai pirkėjui reikia dar vieno maišelio.

Kosmetikos ir parfumerijos tinklas „Sarma” prieš kurį laiką apmokestino maišelius, į kuriuos galima susidėti smulkius pirkinius. Nors maišelis dabar kainuoja vos 1 centą, pasak šio tinklo atstovės Jurgos Kulickaitės, jų sunaudojama net 40 proc. mažiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)