Vien tik liepos mėnesį Latvijoje bankrotas paskelbtas net aštuoniems Lietuvos piliečiams. To dar nėra buvę.

Be to, praėjusį mėnesį kaimyninėje šalyje bankrutavo trys lietuvių šeimos.

„Mes taip pat buvome priverstos bankrutuoti”, – sako trijų verslininkų žmonos, su verslu neturėjusios nieko bendra, tačiau laidavusios už sutuoktinių paskolas.

Kone visų bankrutuojančių žmonių gyvenimo istorijos šiek tiek panašios.

Turėjo sėkmingą verslą iki 2008 metų krizės, tačiau kartu juos slėgė ir milžiniškos skolos. Kai šalies ekonomika sustingo, sustojo ir verslas.

Liko brangiai įsigyti sklypai, neįgyvendinti verslo planai ir daugybė įsipareigojimų bankams. Šiandien šie lietuviai jau beveik atsikratė skolų naštos, tačiau bent trejus metus kas mėnesį turės atsisveikinti su dalimi pajamų.

Kai kurie bankrutavę lietuviai mano, kad tėvynėje apie tai geriau nepasakoti. Jie baiminasi apkalbų, gal net ir patyčių.

Fiziniai asmenys Lietuvoje galės bankrutuoti tik nuo kitų metų kovo. Gerokai vėluodamas Seimas gegužę priėmė atitinkamą įstatymą.
Tačiau jau dabar aišku, kad sąlygos bankrutuoti Lietuvoje bus gerokai sudėtingesnės nei Latvijoje, kur artimiausiu metu ketinama dar labiau palengvinti šią procedūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)