Vyriausiasis vykdomasis direktorius Oscaras García Maceirasas kovo mėnesį pristatė naująją technologiją ir pažadėjo vasarą ją išbandyti visose „Zara“ parduotuvėse. Sistema paremta mažyčiais RFID lustais, todėl atsisakoma kietų plastikinių žymeklių ant drabužių, kuriuos kasininkai turi nuimti.

Naujoji technologija jau susidūrė su problemomis. Kelių valstybių darbuotojai išreiškė vadovybei susirūpinimą, kad ši technologija faktiškai gali palengvinti vagystes, teigia asmenys, paprašę neskelbti jų pavardžių.

Tokių problemų kyla tokiu metu, kai vagystės iš parduotuvių dažnėja ir mažmenininkams reikia nedelsiant sustiprinti savo apsaugą. Britų prekybos asociacija „British Retail Consortium“ neseniai nustatė, kad praėjusiais metais dešimtyje didžiausių Jungtinės Karalystės miestų, šoktelėjus infliacijai, vagysčių iš parduotuvių padaugėjo 27 procentais. „Primark“, siekdama kovoti su šiuo fenomenu, priėmė daugiau apsaugos darbuotojų ir įmontavo daugiau kamerų, antradienį pranešė mažų kainų mažmenininkė.