Masačusetse įsikūrusi kompanija šiuo metu yra pasamdžiusi konsultantą, vykdantį padalinio, gaminančio morgams ir autopsijai skirtą įrangą, pardavimo procesą. „Thermo Fisher“ jau kreipėsi į kelias privataus kapitalo įmones ir kitas bendroves, kad įvertintų galimą susidomėjimą, teigė šaltiniai, pageidavę išlikti anonimiški, nes informacija privati.

„Thermo Fisher“, kurios rinkos vertė siekia 94 mlrd. dolerių, pastaraisiais metais praplėtė savo veiklą ir šiuo metu yra viena didžiausių pasaulyje diagnostinės įrangos gamintojų. „Bloomberg“ duomenimis, bendrovė pernai už maždaug 5 mlrd. dolerių įsigijo „Patheon NV“, o 2016-aisiais už daugiau nei 4 mlrd. dolerių perpirko elektroninių mikroskopų gamintoją „FEI Co.“

„Thermo Fisher“ atstovas situaciją komentuoti atsisakė.

Pasak šaltinių, patologijos padalinys per metus generuoja 85 mln. dolerių pajamų, neatskaičius palūkanų, mokesčių, nusidėvėjimo ir amortizacijos. Padalinys gamina įvairią įrangą, skirtą ligų tyrimui ir diagnozavimui, įskaitant mėginių talpyklas, mikroskopų skaidres ir aukštųjų technologijų prietaisus, pvz., centrifugas.