Remiantis gyvenimo aprašymų kūrimo įrankio „Resume.io“ vasario mėnesį atliktu tyrimu, Doha, Dubajus ir San Fransiskas – tie miestai, kuriuose vienam „LinkedIn“ darbo skelbimui teko daugiausia kandidatų. Sudarydama reitingą, kompanija apžvelgė 130 pasaulio miestų ir visas JAV valstijas, skaičiuodama, kiek paraiškų buvo pateikta per pirmąją savaitę nuo darbo pasiūlymo paskelbimo.

Kataro dominavimas sąraše veikiausiai susijęs su praėjusiais metais vykusiu Pasaulio futbolo čempionatu. Nuo 2010 m. šalis pasirengimo darbams išleido daugiau nei 250 mlrd. JAV dolerių: buvo pastatyta beveik 100 naujų viešbučių, išplėstas uostas ir oro uostas, atnaujinti keliai.

Konkurencingiausios darbo rinkos

Nors po čempionato buvo atkreiptas dėmesys į šalies darbo praktikas ir plačiai sukritikuotas migrantų darbininkų engimas, Kataras tebėra darbo ieškančių žmonių magnetas. Kaip rodo „Resume.io“ tyrimas, vasario mėnesį į vieną darbo skelbimą vidutiniškai atsiliepė 399 kandidatai. Kilus skandalui dėl čempionatui pasamdytų žmonių, Kataras nustatė visuotinį minimalų darbo užmokestį ir neapmokestina asmeninių pajamų, todėl čia dirbti yra ganėtinai pelninga.

Dubajaus ir Abu Dabio, taip pat pakliūvančių tarp konkurencingiausių darbo rinkų, darbuotojai taip pat nemoka pajamų mokesčio. Remiantis „LinkedIn“ duomenimis, pozicijos, Jungtiniuose Arabų Emyratuose varančios į priekį popandeminę darbo rinką, be kita ko, apima specializuotas medicinines pareigas ir laisvai samdomus skaitmeninio turinio specialistus.

Aukščiausias sąrašo pozicijas užimantys JAV miestai abu įsikūrę šiaurinėje Kalifornijos dalyje. San Chosė, vadinamame Silicio slėnio širdimi, vasario mėnesį į vieną „LinkedIn“ darbo skelbimą sulaukta 108 kandidatų paraiškų, o San Fransiske – 92, praneša „Resume.io“. Abiejuose miestuose vidutinis darbo užmokestis palyginti didelis, tačiau jie taip pat yra vieni iš brangiausių pasaulio miestų.

Konkurencingiausios darbo rinkos JAV

Pastaruoju metu didelėse kompanijose, įskaitant „Meta Platforms Inc.“ ir „Alphabet Inc.“ priklausantį „Google“, smarkiai padažnėję darbuotojų atleidimai lėmė, kad technologijų talentų rinka tapo persotinta, nes visoje pramonėje sustabdytas įdarbinimas riboja atvirų darbo pozicijų skaičių.

Kiti didieji JAV miestai taip pat konkurencingi, nors ir nepateko į pasaulinį dešimtuką. Remiantis „Resume.io“ duomenimis, Niujorke, kuriam vis dar nepavyksta sugrąžinti ikipandeminės darbo pasiūlos, vienam „LinkedIn“ skelbimui teko kiek daugiau nei 80 kandidatų, o Čikagoje – maždaug 50.