Didžiausiam Portugalijos kreditoriui, kurio akcijomis prekiaujama biržoje, reikia inžinierių, matematikų ir skaitmeninės rinkodaros specialistų, kurie padėtų kurti internetinės bankininkystės platformą, tačiau dėl protų nutekėjimo per dešimtmetį nuo šalies valstybės skolos krizės laikų Portugalijoje trūksta jaunų specialistų. Kasmet beveik 40 proc. šalies absolventų išvyksta ieškoti geresnių darbo ir gyvenimo sąlygų kitur, teigia „Business Roundtable Portugal“, grupė, vienijanti didžiausias šalies privačias įmones.

„Sunku ne tik pasisamdyti naujų darbuotojų, sudėtinga ir išlaikyti žmones, – interviu Lisabonoje sakė ‚Banco Comercial‘ pirmininkas Nuno Amado. – Labai nelengva rasti darbuotojų daugumai su skaitmeninėmis technologijomis susijusių sričių.“ Atskirai atstovas spaudai sakė, kad bendrovė per metus įdarbina apie 100 darbuotojų tokiose srityse kaip technologijos ir duomenų analitika.

Ironiška, kad pastaraisiais metais Portugalijos vyriausybei neblogai sekėsi pritraukti žmones iš užsienio gyventi šalyje, tačiau jos vykdoma politika galėjo paaštrinti įdarbinimo problemas.