Airijos pigių skrydžių bendrovė pareiškė mielai papildysianti savo lėktuvų parką „737 Max 10“ 2026 metais, tai yra metais anksčiau nei planuota, jei nepatenkinti klientai atidės arba atšauks dar nesertifikuoto modelio užsakymus.

„Jei jie nenori savo ‚Max 10‘, mes juos paimsime, – sakė ‚Ryanair‘ vyriausiasis finansininkas Neilas Sorahanas duodamas interviu ‚Bloomberg TV‘ pirmadienį, vežėjui paskelbus trečiojo ketvirčio pelno ataskaitą. – Kaina yra tinkama, esame labai patenkinti šiuo lėktuvu, mielai įsigytume daugiau.“

Tokia iniciatyva iš vieno didžiausių „Boeing“ klientų Europoje yra džiugi žinia „Boeing“ generaliniam direktoriui Dave‘ui Calhounui, kuris susiduria su intensyvia lėktuvų gamintojo gamybos kokybės kontrole po to, kai sausio 5 d. „Alaska Airlines“ orlaivio skrydžio metu nulėkė avarinių durų plokštė. Praėjusią savaitę „United Airlines Holdings Inc.“ išbraukė „Max 10“ iš vidinių planų dėl daugybės vėlavimų, be to, kaip pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, ji ieško būdų, kaip išsisukti nuo sutarties su „Boeing“.