Tinklaraštininkai skelbia, kad didžiausias Azijos tarptautinis vežėjas prieš kelias dienas išpardavė verslo klasės bilietus iš Vietnamo į Kanadą ir Jungtines Valstijas ekonominės klasės kainomis. Gary Leffas, kelionių ir lojalumo programų tinklaraštininkas (jo tinklaraštis vadinasi „View from the Wing“) gruodžio 31 d. pranešė, kad „Premium“ klasės grįžimo bilietai iš Danango į Niujorką rugpjūčio mėnesiui kainavo nuo 675 dolerių už kelionę. Cituojant „One Mile at a Time“ įrašą, verslo ir pirmos klasės bilietų derinys keliaujant iš Hanojaus į Vankuverį ir atgal kainavo mažiau nei 1000 dolerių.

Nors „Cathay“ neskubėjo patvirtinti, kad užskaitys įvykdytus užsakymus, įsipainiojusi klaida dar labiau apsunkino Honkongo vežėjo padėtį, nors šis ir taip neriasi iš kailio, stiprėjant Kinijos ir biudžetinių oro linijų konkurencijai. Kainų klaida seka po sumanaus įsilaužimo į „Cathay“ kompiuterines sistemas praėjusiais metais, atskleidusio 9,4 mln. keleivių asmeninę informaciją per visų laikų didžiausią oro linijų bendrovės duomenų nutekinimą.

Cathay Pacific Airways
Praėjusį trečiadienį bendrovės svetainėje buvo nurodyta, kad verslo klasės grįžimo bilietas į Niujorką iš Danango kainuoja apie 16 tūkst. dolerių už kelionę liepos ir rugsėjo mėnesiais. Bilietų kainos rugpjūčio mėnesiui svetainėje nebuvo nurodytos.

Panašių klaidų yra pridariusios ir kitos oro linijos. „Singapore Airlines Ltd.“ 2014 m. ir „Hong Kong Airlines Ltd.“ pernai užskaitė verslo klasės bilietus, per klaidą parduotus ekonominės klasės kaina. Nei vienas, nei kitas vežėjas neatskleidė, kiek žmonių spėjo įsigyti pigesnius bilietus.

Pasak svetainėje teikiamos informacijos, „Cathay“ buvo surengusi akciją, kuri baigėsi gruodžio 31 d., ir per kurią buvo išparduodami bilietai į JAV ir kitas šalis. Skrendant iš Vietnamo į Los Andželą ir atgal, verslo klasės bilietai kainavo nuo 2940 dolerių.