Vasara, kai infliacija pamažu traukėsi, darbo vietų buvo sočiai, o vartotojai ir toliau išlaidavo, sustiprino visuotinį tikėjimą – taip pat ir Federalinėje rezervų sistemoje – kad didžiausia pasaulio ekonomika sugebės išsisukti neįklimpusi į recesiją.

Paskutinę minutę pasiektas susitarimas stengiantis išvengti vyriausybės uždarymo vieną tiesioginę riziką nuspyrė kiek toliau į ateitį. Tačiau masinis automobilių gamintojų streikas, studentų paskolų grąžinimo atnaujinimas ir tas pats vyriausybės uždarymas, prie kurio vis dar tikėtina grįžti pasibaigus laikinam susitarimui dėl išlaidų, nesunkiai gali procentiniu punktu sumažinti BVP augimą ketvirtąjį ketvirtį.

Pridėjus šiuos sukrėtimus prie kitų galingų ekonomiką veikiančių jėgų – nuo tirpstančių pandeminių santaupų iki augančių palūkanų normų, o dabar dar ir naftos kainų – bendro poveikio gali pakakti, kad dar šiemet JAV nugrimztų į recesiją.

Štai šešios priežastys, kodėl „Bloomberg Economics“ ir toliau prognozuoja recesiją. Jos aprėpia tiek žmogaus smegenų ir pinigų politikos veikimą, tiek streikus, didesnės naftos kainas ir gresiančią kreditų krizę – jau nekalbant apie Taylor Swift koncertinio turo pabaigą.