Komitetas pakartojo, kad apdairi Kinijos pinigų politika bus tikslinga ir pagrįsta, o centrinis bankas išlaikys pakankamai didelį likvidumą.

Po rekordinės ekonominės plėtros pirmąjį šių metų ketvirtį naujausi rodikliai rodo, kad augimas stabilizuojasi ir yra labiau subalansuotas. PBOC šiais metais išsaugojo savo politinę poziciją nepakitusią, laikydamasis laipsniško požiūrio į kreditų augimo apribojimus, siekiant sumažinti finansinę riziką, ir tuo pačiu užtikrindamas pakankamai rinkos likvidumo, kad patenkintų paklausą.

Pareiškime nurodoma, kad komitetas ekonomiką vertina pozityviau nei pirmąjį ketvirtį, kai sakė, jog atsigavimas vis dar „nesubalansuotas“, antradienio pranešime rašė Mingo Mingo vadovaujami „Citic Securities“ analitikai. Jie teigė, kad PBOC tikriausiai išlaikys stabilią pinigų politiką ir vargu ar ją švelnins.

Centrinis bankas likusios pareiškimo dalies iš esmės nepakeitė. Jis pakartojo, kad makro sverto koeficientas arba bendra skola, kaip bendrojo vidaus produkto dalis, bus stabili ir pažadėjo, kad pinigų pasiūlos ir sutelktinio finansavimo ekonomikoje plėtra atitiks nominalų BVP augimo tempą.

PBOC taip pat pakartojo, kad padidins valiutų kurso lankstumą ir išlaikys juanį stabilų priimtinu, subalansuotu lygiu.

„Huachuang Securities“ analitikai, įskaitant Zhou Guannaną, sakė, kad paminėti „išoriniai sukrėtimai“ rodo, jog PBOC daugiau dėmesio skiria užsienio politikos aplinkai, kadangi yra ženklų, jog Federalinė rezervų sistema gali pradėti atšaukti pandemijos stimulus jau šių metų antroje pusėje. PBOC yra pasirengęs kovoti su Federalinės rezervų sistemos galimo sugriežtinimo poveikiu, nes jis jau pradėjo normalizuoti savo politiką, teigiama antradienio pranešime.