Vos 1,2 kvadratinio metro dydžio garsui nelaidžiame „telekube“ (angl. Telecube) bus įrengta kėdė, stalas ir elektros lizdas. „Mitsubishi Estate Co.“ kartu su biuro baldų gamintoju „Okamura Corp.“, vaizdo konferencijų programinės įrangos pardavėju „V-Cube Inc.“ ir „Telecube Inc.“ planuoja iki 2023 m. įrengti tūkstantį tokių dėžučių.

Kompanijos neabejoja, kad miniatiūrinės darbo vietos bus pakankamai paklausios. Tokijo kavinėse dažnai būna pilna darbuotojų, triūsiančių prie savo nešiojamųjų kompiuterių. „WeWork Cos.“, praėjusiais metais atidariusi savo pirmąją lokaciją Japonijoje, taip pat pastebi, kad įmonės ir darbuotojai vis labiau linksta prie lankstesnių darbo erdvių, kuriomis galima naudotis esant poreikiui.

„Jei esate pakeliui iš susitikimo su klientu ir atsitinka taip, kad turite 15 minučių laisvo laiko traukinių stotyje, galbūt norėsite pasinaudoti darbo būdele“, – svarsto „Telecube“ generalinis direktorius Hiroyuki Mashita.

Vartotojai turės rezervuoti minibiurus iš anksto ir atrakinti juos pasinaudodami QR kodu savo išmaniajame telefone. Kabina kainuos 250 jenų (2,30 dolerių) už 15 minučių, o kompanijų abonentiniai planai ims mėnesinį tarifą už fiksuotą valandų skaičių.

Japonijos vyriausybė ragina darbuotojus dirbti nuotoliniu būdu arba pakeliui į darbą, nes prognozuojama, kad transporto tinklai per 2020 m. Tokijo olimpines žaidynes, į kurias turėtų susirinkti 7,8 mln. žiūrovų, bus nuolat perpildyti, teigia organizacinis komitetas. Kompanijos taip pat vis dažniau propaguoja nuotolinį darbą: 19 proc. įmonių, kuriose dirba daugiau kaip 100 darbuotojų, teigia, kad pripažįsta lankstesnes darbo sąlygas (palyginti su 16 proc. 2008 m.).

„Mitsubishi“ su partneriais nuo lapkričio mėnesio išbandė 22 „Telecube“ dėžučių prototipus. „East Japan Railway Co.“ nuo šio ketvirtadienio taip pat ketina pristatyti savo minikabinetus, kurie vadinsis „stoties būdelėmis“ (angl. Station Booths).