Siekdamos privilioti investuotojų, energetikos įmonės pastaruosius 12 mėnesių agresyviai kėlė dividendus. „Diamondback Energy Inc.“ per šį laikotarpį savo išmokas padidino net 412 proc. – daugiausia iš visų „S&P 500“ narių. Penki iš 10 didžiausių indekso dividendų padidinimų buvo stebimi energetikos sektoriuje, įskaitant „APA Corp.“ (355 proc.), „Pioneer Natural Resources Co.“ (276 proc.) ir „Halliburton Co.“ (167 proc.).

Šios milžiniškos išmokos atrodys dar patraukliau, jei JAV ekonomika šiais metais nusmuks į recesiją, nes tai tik sustiprintų grynųjų pinigų žavesį. Remiantis „Bloomberg“ surinktais duomenimis, JAV bendrasis vidaus produktas 2023 m. turėtų susitraukti iki menko 0,3 proc. augimo, palyginti su 1,9 proc. šiais metais.

„Prasidėjus recesijai noriu matyti grynuosius pinigus“, – sakė „Energy Income Partners“ generalinis direktorius Jamesas Murchie‘is ir pridūrė, kad jo investicinė firma buvo įkurta sprogus „dot-com“ burbului, kai investuotojai siekė „realių pajamų ir realaus turto“. Jis tikisi, kad ta pati dinamika pasireikš ir per potencialų 2023 m. nuosmukį, o dividendus mokančių energetikos ir komunalinių paslaugų įmonių akcijų pozicijos pakils.