„Hades“: Požemių tipo nuotykis, vykstantis graikų pomirtiniame pasaulyje. „Diablo“ „kirsk ir kapok“ čia susimaišo su tuo priklausomybę keliančiu „dar vienu bandymu“ iš „Spelunky“ ar „The Binding of Isaac“. Kiekvieną kartą, kai numiršti, turi pradėti žaidimą nuo pradžių, bet visada kyla jausmas, kad kažką pasiekei, o istorija kabina, kad ir kaip ilgai žaistum.

„Final Fantasy VII Remake“: Nauja „PlayStation 4“ siūloma 1997 m. distopinio vaidmenų žaidimo „Final Fantasy VII“ versija nėra tik šių dienų klasikos interpretacija. Tai yra priminimas, ką iš tikrųjų reiškia perkurti meno kūrinį.

„Call of the Sea“: Dabar 1934-ieji. Jūs esate Nora Everhart, išsiruošusi į ekspediciją – saloje netoli Taičio ieškosite savo dingusio vyro Harry. Tai, ką rasite, yra nuotykių žaidimo „Myst“ ir siaubo fantastikos rašytojo H. P. Lovecrafto veikalų kokteilis: sudėtingi galvosūkiai ir puiki istorija.

„Demon’s Souls“: Veiksmas vyksta sugriautame pasaulyje, kupiname mirties ir dekadanso. Šis išskirtinis „PlayStation 5“ žaidimas – 2009 m. to paties pavadinimo žaidimo perdarymas – skirtas ne šiaudaširdžiams. Kaip ir kiti numylėto kūrėjo „FromSoftware Inc.“ žaidimai, tai yra vienas iš sudėtingiausių išbandymų, kuriuos galite patirti sėdėdami priešais televizorių. Bet jei būsite atkaklūs, jūsų laukia neapsakomas malonumas.

„Assassin’s Creed Valhalla“: Kiekvienas naujas „Ubisoft Entertainment SA“ išleistas „Assassin’s Creed“ serijos žaidimas yra geresnis už ankstesnius. Šį kartą mūsų laukia IX a. vikingų žygis per Norvegiją ir Angliją, kupinas reidų, lobių ir nuostabių paslapčių.

„Fall Guys: Ultimate Knockout“: „Fortnite“ sutinka „Mario Party“. Žaidžiate kaip vienas iš šešiasdešimties į želė pupelę panašių padarų, kurie varžosi dėl dominavimo galybėje painių mini žaidimų. Rezultatai smagūs, nenuspėjami ir keliantys priklausomybę.

„Paper Mario: The Origami King“: „Nintendo Co.“ tradiciškai pasitelkia savo „Paper Mario“ seriją, kai nori sukurti eilinį keistą ir ekscentrišką eksperimentą. „Origami King“ – ne išimtis, o jo keista ringais pagrįsta mūšių sistema ir dialogai privers šypsotis net ir didžiausią surūgėlį.

„Bugsnax“: Šie padarėliai yra pusiau vabalai, pusiau skanėstai. Fryder – voras, padarytas iš bulvyčių; Pineantula – ananasinis tarantulas; Spuddy – keptą bulvę primenantis krabas, ir t. t. Jūsų darbas šiame žaidime – juos fotografuoti, sekti jų trajektoriją, išsiaiškinti, kaip juos sugauti, ir mėgautis keista istorija, kurioje vaidina stebėtinai gilūs personažai. „Bugsnax“ ypač smagu žaisti su vaikais.

„Ori and the Will of the Wisps“: Vienas iš gražiausių šių metų kūrinių, šis 2D žaidimas žadina fantaziją ir kelia džiugesį. Jūs žaidžiate kaip globėjas, vardu Ori – pasaulyje, kuriame pilna žvitrių būtybių, miglotai primenančių europietišką folklorą. Ori juda lengvai, sklęsdamas, šuoliuodamas ir skrajodamas po nuostabius pieštinius kraštovaizdžius.

„Jackbox Party Pack 7“: Šiais metais apsiėjome be grupinių vakarienių ar kokteilių vakarėlių, užtat bent jau turėjome „Jackbox“. Užuot rizikavę lįsti į lauką ir pasigauti ligą, mudu su žmona didžiąją savaitgalių dalį 2020 m. praleidome „Facetime“ su draugais, juokdamiesi ir žaisdami tokius žaidimus kaip „Quiplash“ – vieną iš „Jackbox“ pasididžiavimų. Belieka tikėtis, kad netrukus galėsime sužaisti ir gyvai.