Sąrašo juodraštyje, kurį peržiūrėjo „Bloomberg News“, prašoma pakeisti paaukštinimo skyrimo būdus, pailginti atostogų laiką ir padidinti atlyginimus klientų aptarnavimo bei kokybės užtikrinimo skyrių darbuotojams. Sąrašas sudarytas ir aptariamas „Blizzard“ vidiniame „Slack“ komunikacijos kanale, kuriam priklauso daugiau nei 870 narių.

„Blizzard“, priklausantis „Activision Blizzard Inc.“, pranešė, kad peržiūrės darbuotojų atsiliepimus ir apsvarstys atlyginimo pakeitimus. „Mes ir toliau koreguosime darbo užmokestį, norėdami sukurti ir išlaikyti darbo jėgą, kurios mums reikės šiandien ir rytoj, – el. laiške rašė „Blizzard“ atstovas spaudai Dustinas Blackwellas. – Mes suprantame, kad kai kurie „Blizzard“ darbuotojai turi specifinių prašymų, ir tikimės juos išklausyti tiesiogiai.“

Nė viena didesnė JAV vaizdo žaidimų kompanija nėra įkūrusi darbuotojų sąjungos. Judėjimas „Blizzard“ viduje kol kas nežengė konkrečių žingsnių sąjungos formavimo link, tačiau tai yra vienas įspūdingiausių darbuotojų organizacijos pavyzdžių šioje pramonėje. Pastaraisiais metais vyko intensyvios diskusijos dėl neapmokamų viršvalandžių ir darbo užmokesčio skirtumų tarp pramonės vadovų ir jų darbuotojų, o investuotojai ragino sumažinti kompensacijas generaliniams direktoriams, įskaitant „Activision“ vadovybę.

„Blizzard“ darbuotojai jau seniai skundėsi dėl atlyginimų, mažesnių nei jų kolegų vaizdo žaidimų pramonėje. 2019 m. motininė kompanija pažadėjo atlikti išsamų atlyginimų tyrimą, ir daugelis „Activision Blizzard“ darbuotojų tikėjosi sulaukti reikšmingo algos padidėjimo, teigia su situacija susipažinę žmonės. Praėjusią savaitę kompanija įgyvendino atlyginimų pokyčius, kurie daugelį darbuotojų smarkiai nuvylė.

Penktadienį vienas „Blizzard“ darbuotojas sukūrė skaičiuoklę ir paragino kolegas anonimiškai surašyti į ją atlyginimų duomenis – dešimtys darbuotojų taip ir padarė. Keletas tyčia pridėjo ir „Activision Blizzard“ generalinio direktoriaus Bobby Koticko gaunamą kompensaciją. Įmonės vadovas praėjusiais metais gavo 40 milijonų dolerių vertės paketą.

Po pirmadieninio „Bloomberg“ straipsnio keli dabartiniai ir buvę „Activision Blizzard“ darbuotojai, pageidavę likti anonimais, nes bijo prarasti darbą ar pakenkti savo karjerai, pranešė, kad kompanija jiems moka kur kas mažiau nei konkurentai. Išėjusieji teigė, kad perėję į panašią darbo vietą kitoje įmonėje, jie pastebimai pasikėlė atlyginimą, kai kurie – net visais 75 ar 100 proc.

„Bloomberg“ matytame dokumente darbuotojai skundėsi, kad kai kuriems iš jų mokama mažiau nei 40 000 dolerių per metus. Tai yra mažiau nei pusė vidutinių namų ūkio pajamų Kalifornijos Irvino mieste, kur įsikūręs pagrindinis „Blizzard“ padalinys. Remiantis dokumentu, ši dinamika daro įtaką ir darbuotojų kaitai. „Mūsų mentoriai išeina pulkais“, – teigia darbuotojai.

Antradienį „Activision Blizzard“ pranešė apie 1,93 milijardo dolerių antrojo ketvirčio pajamas, tačiau pabrėžė, kad „ekonominis netikrumas“ gali nutraukti vaizdo žaidimų paklausos augimą. Keli „Bloomberg“ kalbinti darbuotojai išsakė nusivylimą, kad praėjusią savaitę vykstančiose vidinėse diskusijose dėl kompensacijų nebuvo tariamasi su investuotojais.