Susipažinusi su žiniasklaidoje pateikta informacija, kad Adomas Audickas nusamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, VTEK nusprendė patikrinti, ar šiuose veiksmuose nesama Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme nurodyto interesų konflikto požymių.

DELFI primena, kad „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ laikinasis Ūkio banko administratorius A. Audickas buvo apkaltintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus, mat jis nusamdė buvusį darbdavį teikti paslaugas jo administruojamame banke.

Paaiškėjo, kad A. Audickas, baigęs darbą ūkio ministerijoje dirbo advokatų kontoroje „Raidla, Lejins & Norcous“. Tai yra ta pati kontora, kurią dabar jis pasamdė teikti teisines paslaugas Ūkio bankui. Pats A. Audickas interesų konflikto neįžvelgia.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas pirmadienį pripažino, kad Ūkio bankas yra nemokus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)