„Indėlių padaugėjo nežymiai, bet džiugina tendencija – nė viename banke nėra indėlių kiekio sumažėjimo, kuris būtų didesnis nei įprasti cikliniai svyravimai. Visi veikiantys šalies bankai užtikrintai vykdo privalomųjų atsargų, kapitalo pakankamumo ir likvidumo reikalavimus. Gerokai padidėjo ir kai kurių lietuviškų bankų korespondentinių sąskaitų likučiai. Todėl išmintingi tie bankų klientai, kurie išlaiko rimtį ir nepraranda sukauptų palūkanų“, – sakė Lietuvos banko valdybos narys Vaidievutis Geralavičius.

Šiandien „Snoro“ klientai pradėti aptarnauti trijuose banko skyriuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Tikimasi, kad rytoj veiklą pradės ir gerokai daugiau šio banko skyrių.

Šiandien „Snoro“ laikinasis administratorius Lietuvos bankui pateiks informaciją dėl banko pertvarkos. Ją įvertinusi, Lietuvos banko valdyba pateiks pasiūlymus dėl tolesnės banko veiklos.

DELFI primena, kad Lietuvos bankas ir Vyriausybė nutarė banko „Snoras“ akcijas perimti visuomenės reikmėms. Taip pasielgta gavus inspektavimo išvadas, kurios atskleidė, jog banke trūksta vertybinių popierių už maždaug 1 mlrd. Lt ir artimiausiu metu bankas gali bankrutuoti.

Skaičiuojama, kad šiame banke gyventojai yra padėję 4 mlrd. Lt indėlių.

Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas valdė 68,10 proc., o Lietuvos pilietis Raimondas Baranauskas – 25 proc. banko akcijų, likusi dalis priklausė smulkiesiems akcininkams.

„Snorui“ priklauso bankas „Finasta“, „Snoras media”, valdanti maždaug 34 proc. dienraščio „Lietuvos rytas“ akcijų bei bankas Latvijoje „Krājbanka“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją