Verslininkų įsitikinimu, susidariusi situacija iš esmės prieštarauja konstituciniams asmenų lygiateisiškumo, proporcingumo ir teisinės valstybės principams bei konstituciniu aktu įtvirtintiems Lietuvos įsipareigojimams Europos Sąjungai.

,,Dėl privilegijuotos valstybinės draudimo įmonės padėties indėlininkai savo pinigus laikantys Lietuvoje veikiančiame banke yra prastesnėje situacijoje nei tie, kurie pinigus laiko kitos ES šalies banko filiale veikiančiame Lietuvoje”, - dėsto advokatas Andrius Mamontovas, verslininkų interesus atstovaujančios advokatų kontoros „Pavlov ir partneriai” partneris. Teisininko teigimu, Konstitucija nebūtų pažeista tik tuo atveju, jei būtų užtikrintos vienodos visų analogiškus reikalavimus turinčių kreditorių teisės.

Verslininkų advokatai prašo stabdyti bankroto procesą dėl pažeistų konstitucinių proporcingumo ir teisinės valstybės principų, neapsaugotos sąžiningos konkurencijos laisvės ir galimai nevykdomos valstybės pareigos remti visuomenei naudingas ūkines pastangas ir nekliudyti reikštis bei plėtotis asmenų iniciatyvai, nežlugdyti jų ūkinių pastangų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją