Taip ketvirtadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

„Lesto“ ieškinį patenkinusi teisėja Eglė Surgailienė sprendime pažymėjo, kad bendrovė tiekė elektros energiją negyvenamoms patalpoms, esančioms Vilniuje, Algirdo g. 3, Vilniuje, kurios bendrosios jungtinės sutuoktinių nuosavybės teise priklauso Baranauskams.

Pasak teismo, sutuoktiniams nuo 2011-ųjų lapkričio iki 2012-ųjų birželio buvo išrašytos 8 PVM sąskaitos faktūros pagal apskaitos prietaisų rodmenimis suvartotą elektros energijos kiekį, todėl jie solidariai privalo atsiskaityti su energijos tiekėjais.

Nors „Lesto“ prašė priteisti 6 proc. metines palūkanas už priteistą skolą, teismas šį prašymą tenkino tik iš dalies ir priteisė 5 proc. dydžio metines palūkanas.

„Kadangi atsakovai yra fiziniai asmenys ir byloje nėra nustatyta, jog sutartį su ieškovu jie sudarė kaip verslininkai, ieškovo reikalavimas tenkinamas iš dalies, priteisiant ne 6, o 5 proc. dydžio metines palūkanas“, – pažymėjo teismas.

Šiuo metu Londono gyvenantys Baranauskai teismo posėdyje nedalyvavo, į jį neatsiuntė ir savo advokato. Kadangi teismui nepavyko įteikti dokumentų, apie bylos nagrinėjimą buvo viešai pranešta teismų skelbimų portale.

Generalinė prokuratūra buvusiems banko akcininkams Vladimirui Antonovui ir R. Baranauskui yra pateikusi įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. Lt „Snoro“ turto, dėl to prokurorai yra išdavę Europos arešto orderį dėl įtariamųjų suėmimo.

2011 m. lapkritį Lietuvos Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti „Snorą“, o prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)