Ne per saldus, bet sultingas

Jei iškart pagalvojote apie rūgštų anglišką sidrą, nurimkite. „Fizz Perry“ yra gaminamas naudojant mažiau cukraus, todėl yra mažiau saldus negu dabartiniai lietuviški sidrai. Tačiau tikro kriaušių skonio ir kvapo jame yra gerokai daugiau nei kituose. Paprastai sidrai gaminami iš natūralių obuolių sulčių, o norint išgauti kitokį skonį pridedama kvapiųjų medžiagų ir kitų maistinių priedų. Bet tie, kurie pamėgs „Fizz Perry“ skonį ir aromatą, dėkoti turės kriaušių sultims, kurių šiame sidre yra net trečdalis. Kitaip tariant, ne per saldus, bet sultingas ir lengvai geriamas – argi ne tokio ir norėjosi? Tiesą sakant, kai ketvirtadalis Lietuvos sidro mėgėjų renkasi kriaušių skonio sidrą, pats laikas jiems pasiūlyti tikrą kriaušių skonį.

Nenatūralaus sidro nebūna

Jei kuriai prisiekusiai sidro gerbėjai Lietuvoje pasiūlytum tikro prancūziško ar angliško sidro – nesaldinto obuolių vyno – vargu, ar ji apsidžiaugtų, nes lietuviškam skoniui toks rūgštumas dažniausiai neįprastas. Ir vis dėlto ne vienas mano, kad tik šitie sidrai yra „tikri“ ir „natūralūs“. Tačiau Lietuvoje gaminami šios rūšies gėrimai ne ką prastesni, o jų kokybę užtikrina ir atitinkami reglamentai. Taigi jei perkate „Fizz Perry“ sidrą, perkate gėrimą, kuriame alkoholis susidarė natūralios fermentacijos būdu.

Tad neverta sidro nepelnytai apšaukti „chemija“ ir nusukti nosį. Verčiau išbandykite šį gėrimą, puikiai tinkantį prie saldėsių, o mėgstantys eksperimentuoti sidrą gali naudoti ir įvairiems gurmaniškiems patiekalams ruošti. Įprastinės 0,5 l „Fizz Perry“ skardinės, jau pasirodžiusios prekybos centruose, užteks prie prabangaus ledų deserto ar tiesiog gurkšnojimui su bičiuliais. Mėgaukitės atsakingai!