Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rūta Dirsienė DELFI patvirtino, kad R. Baranauskui atstovaujantis advokatas prokurorus aplankė trečiadienį, antroje dienos pusėje.

„Susisiekė, pateikė dokumentus. Dabar prokurorai juos vertina. Tai buvo R. Baranausko įgaliotas advokatas“, - sakė R. Dirsienė.

Pasak jos, advokatas prokurorams pateikė R. Baranausko jam suteiktą įgaliojimą bei kitus dokumentus. Jų turinio Generalinė prokuratūra kol kas nekomentuoja.

R. Dirsienės teigimu, konkrečių pažadų apie R. Baranausko bendradarbiavimą tiriant „Snoro“ bylą advokatas nedavė. Koks tai advokatas ir kokioje advokatų kontoroje jis dirba – prokurorai neatskleidžia.

Buvęs „Snoro“ prezidentas bei jo partneris, Rusijos verslininkas Vladimiras Antonovas, per žiniasklaidą skelbiasi svarstantys galimybę prašyti politinio priebglobsčio Didžiojoje Britanijoje. V. Antonovas tvirtina, esą jo ir R. Baranausko pasai guli Londono municipalitete. Tačiau to DELFI nepatvirtino nei Londono savivaldos atstovai, nei už politinio prieglobsčio prašymus atsakingos britų žinybos.

Anot R. Dirsienės, prokurorai taip pat neturi jokių konkrečių žinių apie bankininkų buvimo vietą.

Prokuratūros atstovė pridūrė, esą prokurorai norėtų betarpiškai bendrauti su R. Baranausku ir V. Antonovu, o ne skaityti jų pasisakymus, skleidžiamus per dalį Lietuvos ir Latvijos žiniasklaidos.

„Generalinė prokuratūra mano, kad reikėtų bendrauti įstatymų nustatyta tvarka, o ne per masinės informacijos priemones, viešais pareiškimais. Jeigu norima tyrimui sėkmės, kaip deklaruoja R. Baranauskas“, - sakė R. Dirsienė.

DELFI primena, kad R. Baranauskas žada Lietuvą dėl „Snoro“ nacionalizavimo paduoti į teismą. Tuo tarpu premjeras Andrius Kubilius teigia, jog būtent valstybė iš buvusių „Snoro“ akcininkų sieks prisiteisti žalos atlyginimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją