Projekto tikslas – sujungti ilgamečių verslininkų patirtį ir pradedančiųjų iniciatyvumą ir taip stiprinti verslą Lietuvos regionuose.

Nuo 2009 m. vykdomas TV projektas tęsiamas ir šiemet – SEB banko vadovai ir verslininkai grįžta į savo globotas įmones įvertinti, kokius sprendimus projekto dalyviai priėmė, kokius gautus patarimus įgyvendino ir kaip šiandien jiems sekasi versle.

„Verslo kūrimas ir vystymas yra sudėtingas procesas. Nuolat kinta ekonominė padėtis, keičiasi konkurencinė aplinka, vartotojų poreikiai ir lūkesčiai, patiems verslininkams kyla naujų verslo valdymo, plėtros klausimų. Kitaip tariant, versle visada turi būti pasiruošęs priimti reikiamus sprendimus. Todėl, tęsdami ilgametį projektą, grįžtame pas anksčiau konsultuotas įmonės įvertinti jų pasiekimų, pasižiūrėti, kuo jos gyvena šiandien, kokių naujų tikslų ir ambicijų turi“, – sako projekto konsultantas, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Aivaras Čičelis.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje iš viso veikia daugiau kaip 76 tūkst. mažų ir vidutinių įmonių, kurios sukuria didžiąją dalį darbo vietų, generuoja liūto dalį šalies BVP.

Pasak SEB banko prezidento pavaduotojo ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktoriaus Virginijaus Doveikos, lietuviai visada išsiskyrė kaip gana verslūs žmonės, norintys dirbti sau.

„Projekte „Lietuva gali“ sutiktos įmonės yra geras to pavyzdys. Kas po sunkmečio ieško naujo darbo, kas siekia savo svajonės ar paveldėjo verslą iš tėvų – visi jie vienaip ar kitaip turėjo ryžtis svarbiam sprendimui, nes nuosavas verslas – tai visų pirma didelė atsakomybė ir daug darbo. Šis projektas skatina verslininkus – dideles ir mažas bei vidutines įmones – dalintis patirtimi, padėti vieni kitiems ir taip skleidžia verslumo idėjas“, – sako V. Doveika, TV projekte konsultavęs ne vieną įmonę.

Naujas dokumentinių laidų ciklas „Lietuva gali” LRT televizijos eteryje startuoja spalio 19 d. ir tęsis iki 2016 m. sausio 25 dienos. Laidos bus rodomos kiekvieną pirmadienį 22.30 valandą.

Jų metu į eterį sugrįš dauguma ankstesnių „Lietuva gali“ sezonų dalyvių ir geriausi šalies verslo lyderiai – Robertas Dargis, prof. Vladas Bumelis, Darius Mockus, Dainius Dundulis, Ignas Staškevičius, Ilja Laurs ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)