Antradienį interviu televeizijai LTV politikas pranešė, kad jis ir jo sutuoktinė daugiau nebepirks „Maximos” prekybos centruose.

Praėjusią savaitę, kai nuskambėjo skandalingas buvusio „Maxima Latvija“ vadovo Gintaro Jasinsko pareiškimas, esą įmonė nėra kalta dėl šios tragedijos, socialiniuose tinkluose pradėjo plisti raginimai boikotuoti šio tinklo parduotuves. Apie sprendimą nesilankyti „Maxima“ parduotuvėse paskelbė ir ekonomikos ministras Danielis Pavliutas bei žemės ūkio reikalų ministrė Laimdota Straujuma, rašo DELFI.lv.

Antradienį valdančiosios įmonės „Vilniaus prekyba“, kuriai priklauso „Maxima Latvija“, akcininkas Ignas Staškevičius pripažino, kad „Maximai“ iki šio momento nepavyko tinkamai reaguoti į situaciją, kai Rygos Zuolitūdės rajone sugriuvo prekybos centras ir jame žuvo 54 žmonės.

I.Staškevičius „Maxima“ valdytojų vardu atsiprašė Latvijos gyventojų už tai, jog įmonė nesiėmė visų būtinų priemonių, kad užkirstų kelią šiai tragedijai. „Labai apgailestauju, kad „Maxima“ komanda nesugebėjo išgelbėti mūsų darbuotojų ir pirkėjų, apgailestauju, kad žuvo gelbėtojai“, - sakė jis. I. Staškevičius atsiprašė už neapgalvotus „Maxima“ atstovų pasisakymus, neteisingus veiksmus ir klaidinančią informaciją, kurią prekybos tinklo atstovai paskleidė praėjusią savaitę.

Jis pabrėžė, kad „Maxima Latvija“ jau turi naują vadovą. Pats I. Staškevičius taip pat liks Latvijoje ir prižiūrės, kaip teikiama pagalba žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų šeimoms, bendradarbiaujama su atitinkamomis žinybomis ir teikiama informacija visuomenei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)