Tai V.Romanovas patvirtino žurnalistui Tomui Dapkui, skelbė LNK „Žinios“. V.Romanovas papasakojo, kad jo namuose FNTT pareigūnai ieškojo įrodymų, kaip iš jo padaryti nusikaltėlį.

„Ieškojo, nežinau, kaip suklastoti, kaip sako, padaryti iš manęs, iš kitų žmonių nusikaltėlius, kad išteisinti, kaip kad rusai gerai sugalvojo, reidą tokį: pagrobti turtą ir dabar pasiteisinti prieš žmones. Jie gi ne vakar, ne vasario mėnesį, jau 10 metų bando šitą padaryti, bando įgyvendinti monopoliją ir kas maišo – visus nuima. Čia panašu, kaip turi Futbolo federacija, tas pats“, - dėstė V.Romanovas interviu.

Paklaustas, ar skambino pianinu, kai pareigūnai skaitė teismo nutartį, jis juokdamasis sakė: „tai ką, aš su jais turiu ginčytis?“.

Visą interviu su V. Romanovu planuojama parodyti sekmadienį, 19 val.

Vasarį Ūkio bankui buvo paskelbtas moratoriumas, banką nuspręsta padalinti į gerąjį ir blogąjį banką. Gerojo banko turtą, kartu su įmone „Ūkio banko lizingas”, perėmė Šiaulių bankas, o valstybei teks skolintis iki 800 mln. Lt, nes tiek “Indėlių ir investicijų draudimo fondas“ turės primokėti Šiaulių bankui – gerojo turto Ūkio banke nepakanka.

Skelbta, kad blogajame banke didžioji dalis likusio turto – rizikingos paskolos ir turtas, siejamas su V.Romanovu.

Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime nurodoma, kad valstybės „Indėlių ir investicijų draudimo fondui“ perskolintų lėšų metinė palūkanų norma – 2,801 proc., ją bus privalu grąžinti iki 2019 m. vasario 1 d.

DELFI primena, kad V. Romanovas valdė 64,92 proc. banko Ūkio bankas akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (473)