„Noriu perspėti, kad tai gali būti sukčių bandymas pasipelnyti, todėl tokių pasiūlymų nereikia priimti. Ūkio bankas internetinėje svetainėje yra paskelbęs numerį sąskaitos, į kurią reikia pervesti įmokas už paskolą ir palūkanas. Todėl Ūkio banko tarnautojams nėra reikalo dėl sąskaitų skambinti klientams. Jei jiems kyla klausimų, siūlau skambinti į Ūkio banko kontaktų centrą“, – sakė Ūkio banko laikinasis administratorius Adomas Audickas.

Administratorius nurodo, kad banko licencijos atšaukimas neturi įtakos skolininkų įsipareigojimų vykdymui. Skolininkai mokėjimus už paskolas, kreditus, mokėjimo kortelės kredito limitą ir kt. turi vykdyti pagal anksčiau nustatytus grafikus.

Visus apmokėjimus, skirtus Ūkio bankui, klientai turi vykdyti į Ūkio banko sąskaitą Nr. LT45 7044 0600 0000 0452, atidarytą SEB banke (banko kodas 70440, SWIFT CBVILT2X).

Mokėjimų pavedimai į kitas Ūkio banko sąskaitas bus grąžinami atgal klientams.

Vasario 12 d. Lietuvos bankas paskelbė Ūkio banko veiklos moratoriumą ir paskyrė laikiną administratorių. Priežastis – kapitalo pakankamumo normatyvo nevykdymas. Nurodomas 500 mln. Lt trūkumas, kuris galėjo susidaryti dėl paskolų teikimo už pervertintą turtą. Generalinė prokuratūra dėl šių epizodų atlieka tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)