Tai reiškia, kad birželį išduotas Europos arešto orderis buvo išduotas teisėtai. Juo buvusiems „Snoro“ akcininkams pateikta daugiau kaltinimų bei lapkritį išduotame Europos arešto orderyje.

Iš viso buvusiems "Snoro" akcininkams buvo pateikti trys arešto orderiai.

Šiuo metu abu buvę banko akcininkai gyvena Londone, Generalinė prokuratūra prašo juos perduoti Lietuvai. Bylą nagrinėja Londono Vestminsterio magistrato teismas.

Londono Vestministerio Magistrato Teismas liepos 6 d. buvusiems "Snoro" banko akcininkams pateikė naują Lietuvos atsiųstą ieškinį ir davė laiko susipažinti su naujomis aplinkybėmis.

R. Baranausko advokatas Irmantas Dobilas yra sakęs, kad iki šio mėnesio 27 dienos teismas pavedė gynybai ir prokuratūrai susitarti dėl bylos svarstymo iš esmės datos. Galutinio sprendimo data nepaskelbta, tačiau jo nesitikima anksčiau nei lapkritį, o kito teismo posėdžio laukiama vasarą.

Buvę du pagrindiniai bankrutuojančio banko "Snoras" akcininkai įtariami iš "Snoro" pasisavinę 1,7 mlrd. Lt.

Suėmimas jiems buvo skirtas dėl to, kad teismas nustatė, jog yra pakankamai įrodymų manyti, kad buvę „Snoro“ akcininkai bėgs iš šalies. Šiuo metu jie deklaruoja, kad nori bendradarbiauti su Lietuvos pareigūnais, tačiau atsisakė būti išduoti Lietuvai.

Europos arešto orderis gali būti išduodamas tik tuomet, kai areštą skyrė teismas. Iki pirmadienio Lietuvoje vyko teisminis procesas, kuriuo siekta užginčyti žemesnės, Vilniaus apylinkės teismo, sprendimą, tačiau priėmus galutinę aukštesnės instancijos nutartį, kad suėmimas pagrįstas, visi formalumai Europos arešto orderio pagrįstumui yra baigti - daugiau procesinių kliūčių neturėtų būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)