Tai "Ergo" centrinėje būstinėje Diuseldorfe priėmęs grupę Lietuvos žurnalistų pareiškė "Ergo" grupės vykdantysis direktorius Baltijos ir Skandinavijos šalims, "Draudos" valdybos pirmininkas Geuntheris M.Parthas.

Jo teigimu, šiuo metu sudaryta "Draudos" ir "Preventos" specialistų darbo grupė modeliuoja galimus abiejų bendrovių tolesnės veiklos variantus, rengia strateginį jų veiksmų planą ir jį pateiks tvirtinti "Ergo" administracijai. Geunther M.Parthas mums pareiškė, jog "gana greitai bus priimtas principinis sprendimas", ar bendroves sujungti, ar palikti jas veikti atskirai. Bet jau nuspręsta, kad "Drauda" perims grupės "Ergo" pavadinimą, kuriam panaudotas lotynų kalbos žodis, reiškiantis "Taigi". Vokietijos draudimo grupės strategija numato, kad visų jos padalinių užsienyje priklausomybė "Ergo" grupei būtų aiškiai ir iškart indentikuojama klientų. Galimas dalykas, kad naujas pavadinimas "Ergo Lietuva" rinkai bus pateiktas šį rudenį, kai bus minimas "Draudos" įkūrimo dešimtmetis. G.Parthas teigė, kad "Draudos" pavadinimas "bus naudojamas įtvirtinti" Ergo" markę". Tačiau išsamiau planų neatskleidė, siūlydamas "šiek tiek palaukti".

Šiuo metu "Ergo" per antrines bendroves Lietuvoje užima per 20 proc. draudimo rinkos, Latvijoje - 19 proc., Estijoje - 26 proc. Strateginis tikslas - turėti jos trečdalį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją