1987 m. įkurtas tarptautinis draudimo bendrovių asistavimo tinklas "Coris International" turi atstovybes 38 pasaulio šalyse. Lietuvoje tinklui iki šiol atstovavo bendrovė "Coris-Vilnius", kurios veikla nuo liepos sustabdyta. Visas "Coris-Vilnius" funkcijas atlieka UAB "Dekra".

"Sustabdžius "Coris-Vilnius" veiklą, tinklo klientus Lietuvoje galėjo aptarnauti kaimyninėse šalyse įsikūrę jo biurai. Kita vertus, tiek pačiam tinklui, tiek ir jo klientams patogiau dirbti su Lietuvoje veikiančia "Coris" atstovybe. "Dekra" buvo pasirinkta todėl, kad jokia kita Lietuvos bendrovė panašių paslaugų neteikia", - teigė UAB "Dekra" direktorius Juozas Rakauskas. Pasak jo, bendrovėje visą parą budi dispečeriai, kurie gali per kelias valandas išsiaiškinti tiek Lietuvoje, tiek užsienyje įvykio aplinkybes, gauti draudimo bendrovės partvirtinimą, jog padaryti nuostoliai bus atlyginti, ir garantuoti apmokėjimą medicininės arba techninės pagalbos tarnybai tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

Šiuo metu "Dekra" bendradarbiauja su dauguma Lietuvos draudimo bendrovių, teikiančių Sveikatos draudimo užsienyje, draudimo nuo nelaimingų atsitikimų ir kitas užsienio šalyse galiojančias draudimo paslaugas. Pasak J.Rakausko, draudimo bendrovėms gauti informaciją apie draudiminius įvykius iš asistavimo kompanijos yra kur kas greičiau ir pigiau, nei pačioms aiškintis jų aplinkybes, teigiama pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją