„Ergo“ atstovė Inese Kronberga pranešė, jog šiam prekybos centrui „Maxima“ ir statybų bendrovei buvo išduoti keli draudimo polisai – nuosavybės draudimo, statybų ir teisinės civilinės atsakomybės, informuoja DELFI.lv.

„Bendra (nuostolių) atlyginimo suma, numatyta draudimo sutartimis, yra keli milijonai eurų“, – sakė ji.

Draudimo bendrovės specialistai ir sertifikuoti ekspertai jau aiškinasi įvykio aplinkybes. „Nustačius jo priežastis, bendrovė bus pasirengusi įvykdyti draudimo sutartimis numatytus įsipareigojimus“, – pridūrė I. Kronberga.

Prekybos centro „Maxima“ pastato statybos vykdytojo – grupės „Homburg“ atstovė Ieva Kustova pranešė, kad pastato statybų rizika buvo apdrausta „Ergo“ bendrovėje.

„Homburg“ bendradarbiaus su statybininkais ir pateiks visą reikiamą turimą informaciją, kad padėtų gelbėjimo tarnyboms“, – pridūrė ji.

Kaip jau buvo pranešama, praėjusį ketvirtadienį vakare Rygos priemiestyje Zuolitūdė įgriuvo prekybos centro „Maxima“ pastato stogas.

Prekybos centro, kuriame patalpas nuomojosi „Maxima“, statybų vykdytojas – įmonė „Homburg“, o pastatą statė bendrovė „Re&Re“ 2011 m. pabaigoje. Pastatas buvo apdovanotas „Metų apdovanojimų“ architektūros srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)