„Kai sukiesi tam tikroje srityje, natūralu, kad tavo draugai ir pažįstami taip pat yra iš tos pačios srities. Be to, žmonės, kurie dirba panašų darbą, geriau supranta vienas kitą. Nemanau, kad visiškai skirtingų, tolimų sričių specialistai gali kažką patarti vienas kitam. Kita vertus, būna ir taip“, – samprotavo Deivis.

D. Norvilo gyvenimo draugė – taip pat dainininkė Renata Voitechovskaja. Deivis teigia nepavydintis jai gerbėjų dėmesio. „Būtų kvaila pavydėti. Juk aš pats žinau tą darbą ir visiškai suprantu, ką reiškia gerbėjų dėmesys“, – šypsosi vyras.

Visgi, Deivio manymu, tai, kad du žmonės gyvena po vienu stogu ir dar dirba kartu, nėra vien tik pranašumas. „Svetimam žmogui esi mažiau reiklus, o savam ir pats sau būni reiklus iki begalybės. Taip buvo ir mums su Renata, kai dalyvavome projekte „Žvaigždžių duetai“. Kai esi pora, įvairias pastabas vienas kitam pasakai daug atviriau. Ne tokiam artimam žmogui bandytum tą pačią informaciją pateikti atsargiai, galbūt aplinkiniais keliais, o artimam – kur kas paprasčiau“, – mintimis dalijosi D. Norvilas.

Ilsisi atskirai

Liveta Kazlauskienė mano, kad žymiam žmogui gyvenime sunkiau susirasti antrąją pusę. Tačiau kai ją randa ir gyvenime bei darbe tuos žmones sieja bendri tikslai ir supratimas, nekyla jokių pavydo scenų, kurios gali labai varginti, jei žymus žmogus gyvena su visiškai priešingos srities atstovu.

„Kai kartu gyvena, pavyzdžiui, žymus dainininkas ir įmonės darbuotoja, moteris turi suprasti, kad jos vyras priklauso ne tik jai, bet ir daugeliui žmonių, kurie klausosi jo dainų. Juk nuo to priklauso ir muzikanto populiarumas. Du žmonės šeimoje turi būti labai tolerantiški vienas kitam, elgtis pagarbiai, gerbti vienas kito darbą. Man ir mano vyrui Petrui tai, kad mes dirbame kartu – galime drauge išvažiuoti ir grįžti, yra pranašumas. O kai norime pailsėti vienas nuo kito, irgi nekyla problemų, nes mes ilsimės atskirai“, – atviravo moteris.

Liveta ir Petras Kazlauskai

Dainininkės nuomone, žmonės nuolat konfliktuoja tarpusavyje, jeigu negerbia vienas kito, vis dėlto visai išvengti ginčų – neįmanoma. Liveta neslepia, kad ir jos šeimoje pasitaiko ginčų, tiesa, jie dažniausiai būna susiję su darbu. Tačiau jei scenos žmogaus sutuoktinis yra visai iš kitos srities, gali kilti ir kitokių nesutarimų. „Kartu gyvenant dainininkui ir, tarkim, gydytojai, šioji gali nesuprasti, kodėl vyras iš koncerto grįžo vėliau, nei žadėjo. Juk galbūt jam plojo ilgiau, gal gerbėjos norėjo po koncerto pavaišinti. Su scenine veikla nesusijęs žmogus tokių dalykų gali ir nesuprasti“, – svarstė L. Kazlauskienė ir patikino, kad jiedu su vyru dėl to niekuomet nekonfliktuoja.

„Kai man vyrai rodo dėmesį, o Petrui – moterys, mes tikrai nepavyduliaujame. Reikia skirti sveiką pavydą nuo perdėto. Aš juk ir pati pastebiu, kad mūsų koncertuose moterys iš Petro laukia daugiau dainų. Anksčiau persirengdavau per vieną jo dainą, o štai dabar tam yra skirtos trys ar net keturios. Petro gerbėjos išreiškė pageidavimą girdėti daugiau jo dainų, ir aš dėl to tikrai nepykstu, – kalbėjo Liveta. – Visada publikai padėkojame už tai, kad jau 22 metus esame scenoje ir kad į mūsų koncertus susirenka žmonių. Vyrai rodo dėmesį man, vaikinai – dukrai, o Petro be dėmesio moterys taip pat nepalieka. Jam dainuojant dainą „Kaip aš ilgai tavęs ieškojau“, moterys ploja taip, kad net salių sienos braška.“

Sutuoktiniai tvirtina dėl populiarumo nekonkuruojantys. Liveta taip pat prisipažįsta iš savo vyro iki šiol sulaukianti daug dėmesio.

Žmona liko vyro šešėlyje

Tenoras Virgilijus Noreika jau 29 metus po vienu stogu gyvena su talentinga menininke, balerina Loreta Bartusevičiūte-Noreikiene, kuri, pasak Virgilijaus, nepelnytai yra likusi vyro šešėlyje, nors pati moteris dėl to blogai nesijaučia.

„Pamenu, kai tuokėmės, mūsų pasveikinti atėjo daugybė žmonių – gal koks tūkstantis. Loreta buvo mylima kaip puiki balerina, o aš – kaip dainininkas. Nors aš kalbu garsiau už Loretą, šeimoje ji – nuostabi moteris. Gera, rami... Manau, kad Loreta nepelnytai liko mano šešėlyje. Juk ji yra šokusi daugelyje pasaulio valstybių su žymiais pasaulio baletmeisteriais. Loretos repertuaras – nuostabus. Toks ryškus žmogus neturi būti nustelbtas, nors ji jaučiasi puikiai ir dėl to nesuka sau galvos“, – dėstė V. Noreika.

Virgilijus Noreika su žmona Loreta Bartusevičiūte-Noreikiene