Delfi žinomas vyras pasakojo, kad niekada nesiskundė sveikatos problemomis, nesirgo, reguliariai atlikdavo tyrimus. Prieš du mėnesius gydytojai jam teigė, kad visi rodikliai – idealūs, tuo Ž. Barysas sakė labai džiaugęsis.

„Tačiau vakar ryte atsikėlęs pajaučiau stiprų veržimo jausmą ties krūtine. Be abejo, buvo nemalonu, pagalvojau, kad nugulėjau, gal nepatogiai miegojau. Nusprendžiau porą valandų pasekti situaciją, kas vyksta.

Vėliau skausmas tik stiprėjo, todėl greitai „susigooglinau“, kokie galimi infarkto požymiai, labai bijojau, kad jo man nebūtų. Norėjau pasiruošti, spėjau dar iki vaistinės nubėgti, nusipirkau vieną vaistą, kurį rekomenduoja ir išsiruošiau pas šeimos gydytoją“, – Delfi pasakojo keliautojas.

Tačiau bevažiuojant pas šeimos gydytoją dar labiau pablogėjo: „Važiavau vienas automobilyje, pajaučiau dar stipresnį skausmą, todėl supratau, jei nesustosiu čia ir dabar, galiu atsidurti griovyje ir tai bus pabaiga.“

Žygimantas Barysas

Ž. Barysas pasakojo sustojęs artimiausioje degalinėje ir išsikvietęs greitąją. Taip pat paskambino artimiesiems, nusiuntė savo buvimo vietos koordinates.

„Tuomet nuėjau iki degalinės, darbuotojams pasakiau, kad išsikviečiau greitąją, jog niekas neišsigąstų. Atvažiavusi greitoji mane patikrino, pasakė, kad viskas gerai, man tikrai ne infarktas“, – prisiminė pašnekovas.

Žinomas vyras teigė, kad greitoji pagalba atvažiavo po iškvietimo praėjus maždaug pusvalandžiui, o po patikros vyras pats grįžo namo savo automobiliu.

„Po kurio laiko man pagerėjo, todėl nusprendžiau nuvykti į oro uostą pasitikti savo iš kelionės grįžusių giminaičių. Bevažiuojant į oro uostą man vėl pradėjo blogėti, bet šį kartą labai žaibiškai. Jei pirmąjį kartą skausmas didėjo palaipsniui, kas valandą, čia buvo minučių klausimas.

Žygimantas Barysas

Kol privažiavau iki oro uosto, per keliolika minučių man pasidarė labai bloga. Nuėjau pasitikti giminaičių iki terminalo, bet pastebėjau, kad man jau viskas, šakės, taip dar nėra buvę, pradėjau net kratytis šiek tiek“, – sakė Ž. Barysas.

Tuomet jis išėjo į lauką ir dar kartą išsikvietė greitąją pagalbą: „Antrą kartą ji atvažiavo greičiau, per 10 ar 15 minučių. Dirbo labai rūpestingi vyrukai, kurie įsivertino situaciją. Jiems ji nepatiko, todėl pasakė, kad skubiai veža mane į ligoninę.“

Žygimantas Barysas

Vakare Ž. Barysas buvo paguldytas į Santarų klinikas, kuriose jo sveikatos būklę patikrino keli gydytojai. Naktį žinomas vyras sulaukė tyrimų rezultatų, kurie vėl buvo idealūs.

„Taip ir liko neaišku, kas man nutiko. Turiu savų įtarimų, bet jų detalizuoti nenoriu, galbūt kada nors papasakosiu, nes pats dar nežinau, ar taip iš tiesų yra“, – sakė Ž. Barysas.

Jis teigė pasakojantis šią istoriją, kad paskatintų kitus žmonės nerizikuoti savo sveikata, vos sunegalavus, skubiai kreiptis į medikus.

„O aš pats, manau, kad toliau pažiūrėsiu, tai kartosis, ar ne, nes esu 37-erių metų, dar pakankamai jaunas žmogus, gyvenu aktyviai, daug keliauju. Man nepatiko, kad gan jaunam žmogui taip nutiko, mane tai ir išgąsdino“, – savo patirtimi dalijosi Ž. Barysas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)