Jiems nereikia pigaus populiarumo, jie – garsūs savo darbais, o ne dirbtiniais skandalais. DELFI pakalbino pradingusius iš viešumos dainininkus Jeronimą Milių, Rasą Kaušiūtę bei aktorių Eimutį Kvoščiauską.

Jie atsakė, kodėl dabar jų nėra televizijoje, nesimato pramogų pasaulio vakarėliuose.

Beje, bandėme pakalbinti ir praeityje garsius atlikėjus Geltoną bei Milano, tačiau jiedu griežtai atsisakė duoti interviu motyvuodami tuo, jog seniai nebelipa scenon, todėl ir apie savo dabartinį gyvenimą kalbėti nenori.

Tuštybės kultas su plastmasinėmis šypsenomis

2008 metais nugalėjęs „Eurovizijos“ atranką niekam nežinomas dainininkas Jeronimas Milius greitai tapo populiariu atlikėju. Prieš ketverius metus jis nespėdavo dalinti interviu, pasakoti žurnalistams apie konkursą bei savo gyvenimą.

Tik pasibaigus dainų konkursui, Jeronimas tapo įvairių Lietuvos muzikinių teatrų atlikėju, dalyvavo LRT projekte „Triumfo arka“. Pastarajam projektui pasibaigus, jis greitai dingo iš televizijos, žvaigždžių vakarėlių bei spaudos puslapių.

Žmonės, nesidomintys rimtąja muzika, net nepasakytų, ką šiuo metu veikia šis atlikėjas. Jeronimą Milių buvo sunku pagauti, kad jis papasakotų, kuo yra užsiėmęs. Pasirodo, dainininkas nuo ryto iki vakaro repetuoja savo pasirodymus.

Šiuo metu jis dainuoja Kauno, Klaipėdos, Daugpilio muzikiniuose teatruose, koncertuoja su Lietuvos simfoniniu orkestru, „Bohemiečiais“, žinomais dainininkais Vladu Kovoliovu ir Povilu Meškėla bei su savo grupe „Soul Stealer“.

Atlikėjas išreiškė savo nuomonę, kodėl nesilanko pramogų pasaulio vakarėliuose.

„Tie „žvaigždžių" vakarėliai yra visiškas šūdas iš esmės, tai tuštybės kultas su plastmasinėmis šypsenomis. Į vakarėlius einu su tikrais draugais, kad gerai praleisčiau laiką ir pabendraučiau su artimais sielai žmonėmis, o ne norėdamas pasipuikuoti prieš kitus, ar stebėti, kokie čia visi „faini" ir patys sau nerealūs. Nematau prasmės apsimetinėti kažkokia „žvaigžde", nes nesu tokios geros nuomonės apie save, o Lietuvoje „žvaigždes" suskaičiuoti būtų galima ant vienos rankos pirštų, ir tai tik Lietuvos kokybės, kuri tėra vidutiniška“, - pasakoja dainininkas.

Jeronimas apie televizijos laidas irgi atsiliepia neigiamai. Pasak vaikino, televizijos koridoriuose atlikėjas gali išgirsti dešimt kartų, kad yra žvaigždė ir tuo tas žmogus patiki. Čia taip pat, kaip ir vakarėliuose, nesvetimas savęs iškėlimas bei pasipuikavimas.

Dažnai į televizijos laidas kviečiamas atlikėjas jose dalyvauti atsisako. Anot jo, beveik visos laidos – beprasmiškos bei jam neaktulios.

„Gal visa tai skamba arogantiškai, bet nematau prasmės dalyvauti ten, kur man visiškai neįdomu ir kur bus gaila iššvaistyto laiko, kai yra tiek veiklų, kurios gali atnešti naudos ir rezultato, bei svarbiausia - teigiamų emocijų,“ – kalba atlikėjas.

Žinomas dainininkas mano, kad reklama scenoje dainuojančiam žmogui – reikalinga. Jis mano, kad geriausia reklama – ne skandalai, o kokybiškas darbas. Atlikėjas yra susikoncentravęs ties savęs tobulinimu bei kokybės ieškojimu. Dirbdamas, jis save atiduoda maksimaliai, neretai jį pastebi įvairių teatrų direktoriai bei režisieriai ir pakviečia dirbti, dažnai vyksta darbų tęstinumas.

Garsina savo darbais 

Prieš metus žinomas aktorius Eimutis Kvoščiauskas dalyvavo šokių projekte „Kviečiu šokti“. Jo buvo pilna visur: televizijos laidose, žurnalų puslapiuose, vakarėliuose.

Aktorius neslepia, jog tuo metu reikėdavo pareklamuoti savo šokių porą, todėl kvietimų neatsisakydavo.

„Taip daro visi projektų dalyviai. Žinoma, iš pradžių, kai atsidūriau viešumoje, man buvo smalsu bei įdomu apsilankyti vakarėliuose. Vėliau pamačiau, kad asmeninį laiką išnaudoju veltui,“ – kalba aktorius.

Dabar žinomas vyras – užimtas darbais. Jis su teatrų spektaklais gastroliuoja po Lietuvą. Aktorius mano, kad būtent savo darbais gali kelti savo vardą ir išlikti žinomu.

Be abejo, tie žmonės, kurie elgsis arogantiškai, iššaukiančiai arba kvailai apsirengs, išliks ilgam žinomi. Aktoriui toks kelias nėra priimtinas.

„Geriau savo darbais garsinti, o ne paviršutiniškais dalykais, kurie yra laikini ir bereikšmiai,“ – tikina Eimutis.

R. Kaušiūtė pasiilgo šou pasaulio „tuštybės“

Rasa Kaušiūtė lietuviškoje scenoje - daugiau nei dešimt metų. Tik ji nėra iš tų žinomų atlikėjų, kurie vaikšto į vakarėlius po penkis kartus per savaitę, dažnai nešmėžuoja televizijos laidose.

Atlikėja teigia daug dirbanti, neįsivaizduoja, kaip spėtų apsilankyti visuose vakarėliuose bei televizijos laidose. Dainininkė moko dainavimo paslapčių jaunimą, dainuoja su dviem kolektyvais. Vienas jų - „Hot Mamazz“, su kuriuo atlieka populiausius užsienio atlikėjų bei grupių dainas.

Antrasis kolektyvas – trio „Blue Nouvelle“ , kuriame ji pasireiškia kaip kūrėja, dainuoja savo kūrybos dainas.

„Savo veikloje „išsikraunu“ maksimaliai. Kas buvo bent viename mano koncerte, tikrai supras, ką turiu galvoje. Jei mano žiūrovų neapima euforijos jausmas, vadinasi koncertas buvo vidutiniškas. O man nepatinka daryti kažką vidutiniškai - tik labai gerai. Suprantama, kad tada turi kažko atsisakyti,“ – kalba Rasa.

Atlikėja R.Kaušiūtė DELFI prisipažino, kad net jai aktyviai nedalyvaujant televizijoje bei vakarėliuose, ji koncertų stygių nesiskundžia. Moteris turi tiek daug koncertų, kiek neturėjo per visą savo muzikinę karjerą.

Dainininkė mano, jog atliekant kokybiškai savo darbą, nėra gyvybiškai svarbu būti žurnalų puslapiuose bei TV laidose: „Darbas, šiuo atveju ,dainavimas, kalba pats už save“.
 
Dažnai atlikėja atsisako dalyvauti pokalbių šou ar bulvarinėse laidose, kur reikia kalbėti apie savo meiles, draugystes ir kitomis jai neįdomiomis temomis. Tačiau Rasa niekados neatsisako padainuoti TV projektuose. Ji norėtų kalbėti apie savo kūrybą, muziką, tačiau žurnalistams, anot dainininkės, tai nėra aktualu.

„Juk niekas neparašė apie tai, kad vasaros pabaigoje laimėjau antrąją vietą tarptautiniame konkurse „Amberstar“ su savo kūrybos daina „It Was You“. Man svarbu, kad mano kūrybą pripažino svetur,“ – kalba dainininkė.

Rasa Kaušiūtė savo gerbėjams turi gerą žinią. Kas jos pasiilgo žydruosiuose ekranuose, ji pažadėjo, greitai juose vėl pasirodyti. Dainininkė savotiškai pasiilgo šou pasaulio „tuštybės“.

„Manau, kad greitu laiku manęs bus visur daugiau, nes aš vėl pasiruošusi išlįsti į viešumą,“ – paslaptingai šypsodamasis kalba atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)