Modeliu dirbanti Solveiga Mykolaitytė pasidalijo dviem receptais, kurie jai padeda pasveikti.

„Reikia išspausti porą citrinų, įpilti medaus, šiek tiek svarainių sulčių, įpjaustyti keletą gabalėlių imbiero, įdėti ramunėlių arbatos – tinka ir pakeliuose, taip pat galima įdėti ir kitų vaistažolių arbatos pakelių. Visa tai reikia užpilti šiek tiek atvėsusiu vandeniu ir gurkšnoti.

Žinau ir labai seną italų receptą. Prireiks konjako, citrinos sulčių, pieno ir medaus. Tokį kokteilį reikia pakaitinti ir gerti karštą“, – sakė S. Mykolaitytė.

Tuo tarpu atlikėja Baiba Skurstene-Serdiukė pirmiausia priminė apie tinkamą aprangą bei sveiko gyvenimo būdo taisykles: „Reikia atitinkamai apsirengti arba neperkaisti – pagal oro sąlygas. Taip pat nederėtų peršlapti kojų. Imuninė sistema silpsta ir kai žmogus pervargsta, tad reikėtų nepamiršti apie poilsį ir miegą. Nuo sveiko žmogaus neatsiejama ir subalansuota mityba bei sportas. O jei jau susergate, tai siūlyčiau gerti daug skysčių, valgyti sriubą su daug česnako ir imbiero.“

Žinoma moteris atskleidė, jog rudenį ima nešiotis ir termosą, kuriame pasiruošia šiltos arbatos su citrina, imbieru bei medumi.

„Jei tenka dirbti su žmonėmis, reikėtų nepamiršti kuo dažniau vėdinti patalpų arba naudoti eterinius aliejus, kurie padeda susidoroti su bakterijomis“, – sakė B. Skurstene-Serdiukė.

Inga Stumbrienė namuose gydosi vartodama daug šiltų skysčių, karšta vonia ar garų inhaliacijomis.

„Pajutę pirmuosius peršalimo simptomus stengiamės vartoti kuo daugiau šiltų skysčių: arbatos su medumi, citrina, o vaikai labiausiai mėgta pieną su medumi.

Labai veiksminga ir karštos vonios terapija. Pamenu, dar vaikystėje tėtis liepdavo įmerkti kojas į karšto vandens vonelę, ten laikydavau ir šildydavau jas apie 15 minučių, o po to užmaudavo šiltas kojines.

Jei peršalimo liga pakerta staiga, užklumpa sloga, kosulys, tai geriausia priemonė – karštų garų inhaliacijos. Į karštus garus galima įpilti eukalipto aliejaus, žinoma, jei žmogus nėra jam alergiškas. Kadangi vaikystėje peršalimo ligos užklupdavo dažnai, tai šios priemonės man būdavo pačios efektyviausios, neleidžiančios ligai įsismarkuoti“, – sakė moteris.

Tuo tarpu verslininkė bei atlikėja Kristina Ivanova pasakojo dažnai besilankanti pirtyje, kuri ir padeda apsisaugoti nuo peršalimo ligų.

„Vartoju ir greipfrutų sėklų ekstraktą. Gerai jaustis man padeda ir buvimas gryname ore, stengiuosi ten praleisti kuo daugiau laiko. Pradėjau lankyti limfodrenažinius masažus. Ne dėl to, kad pagražinti savo kūną, o dėl imuninės sistemos. Aišku, vartoju žuvų taukus. Kadangi nevalgau mėsos, tai galvoju apie maisto produktus, kuriuos būtina įtraukti.

Taip pat dar pasinaudoju močiutės nerašytu receptu: močiutė razinas užpildavo vandeniu, kurį vėliau išgerdavo ir suvalgydavo razinas. Ji taip stiprindavo organizmą, tad šiuo receptu pasinaudoju ir aš“, – sakė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)