„Paskelbus projektą, norinčių dalyvauti skaičius greitai augo, – sako autorė Žaneta Paunksnė. – Netrukus turėjau apie šimtą penkiasdešimt norinčių. Per valandą teko nufotografuoti gal pusę šimto veidų, o tai reiškia kiek daugiau nei minutę vienam portretui. Taip, tai iššūkis, bet tikslas visai ne toks.”

Projekto idėja – patikrinti kokia trispalvės vėliavos juosta emociškai mums yra artimiausia – saulės geltona, gamtos žalia ar kovos raudona. Spėjimų buvo įvairiausių, bet tikrasis rezultatas paaiškėjo vidurnaktį, kai sudėjus visus spalvingus portretus į bendrą kūrinį, jis nušvito video projekcijos pavidalu ant Vilniaus senamiesčio sienos. Kiek netikėtai žalios spalvos gerbėjų buvo mažiausia – 38 portretai. Raudonos ir geltonos populiarumo rezultatai dėliojosi labai panašiai, bet artėjant finalui geltonoji “įmetė” tritaškį ir išplėšė pergalę santykiu 48:45.

Greta įvairiausio amžiaus, bruožų ir charakterio dalyvių, prie projekto prisijungė ir žinomi veidai. Savo spalvinius fonus pasirinko Lavija Šurnaitė, Nomeda Marčėnaitė, Ugnė Siparė, Viktorija Urbonaitė, Nerijus Mačiulis.

„Aš esu priklausoma nuo spalvų. Visur – mene, interjere, madoje ir gal net maiste, – juokėsi Nomeda. – Man išsirinkti vieną spalvą buvo nelengva. Bet ryžtingai stojau į geltoną foną.”

Lavija Šurnaitė pasakojo apie mėgstamiausią laisvalaikio būdą – vaikščiojimą, kuriam tinkamiausia vieta yra gamta. Todėl jos pasirinkimas šį kartą buvo – žalia.

Ugnė Siparė prisipažino, jog dėl darbo ritmo, saulės šią vasarą ji gavo mažokai, todėl geltonas fonas buvo artimiausias juo nuotaikai.

„Pasirinkau pragmatiškai – mano lūpų dažas raudonas, kuris puikiai derės su raudonu fonu. Būsiu kovotoja arba kvatotoja", – geros nuotaikos nestokojo Viktorija Urbonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)