„Kiek suprantu iš feisbuko naujienų srauto, po vakarykščio PSO pareiškimo visus vegetarus ištiko Kalėdos, Chanuka ir Divali vienu metu. Ir dar padaugintos iš valentinkės su Nepriklausomybės diena (kalba taisyta)“, – šmaikštavo rašytojas ir scenaristas Aidas Puklevičius.

Grafikė, juvelyrikos dizainerė, juvelyrikos namų „Yurga“ savininkė Jurga Karčiauskaitė-Lago neslėpė pasipiktinimo, jog žmonės piktdžiugiškai viešina savo „mėsiškų“ pietų nuotraukas.

„Bet tai kaip susinervino mėsos valgytojai, PSO paskelbus visiems senai žinomą tiesą, kad mėsa yra vėžio sukėlėja – pilnas feisbukas didvyrių, rašančių, kad „šiandien ant stalo garuoja naminė jautiena su krauju“. Išdidžiai ir drąsiai – suprask, maždaug, žudausi...“, – rašė J.Lago.

Apie PSO tyrimo išvadas nusprendė pasisakyti ir televizijos laidų prodiuseris Laimonas Kirkutis. Žodžių kišenėje neieškantis vyras į tyrimą pažvelgė su humoru:

„Ei, jūs, galit gąsdinti, kad akropoliuose grobia vaikus organams, kad artėja pasaulio pabaiga ar globalinis atšilimas, skųstis, kad valdžia vagia, kainos auga, algos nedidėja, o visur – korupcija, net, tebūnie – stebėkitės kasdien stoteles atakuojančiais BMW ar planiniais Šalčiūtės savęs pasidemonstravimais, bet jokiu būdu – kartoju – jokiu suknistu būdu ar forma nelįskit prie mėsos!

Apdorota mėsa sukelia vėžį? Nesąmonė! Neturi tie mokslininkai ką veikt, kad kiša rankas prie mėsos? Tyliai kurtų savo niekam nereikalingus hadronų kolaiderius ir ramiai valgytų burgerius pietums. Tai ne – reikia būtinai išsitraukt paplotėlį lauk ir jį tyrinėt? Net konstitucijoje turėtų būti įrašyta prigimtinė žmogaus teisė ginti mėsą ir už mėsos apkalbas galimybė paduoti šmeižikus į teismą.
Pasirašo In Burger We Trust iniciatyvinės grupės įkūrėjas ir (kol kas) vienintelis narys – aš.“

Vėžio ir perdirbtos mėsos sąsajos temai neliko abejinga ir žinomiausia Lietuvos burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė. Socialinio tinklo paskyroje moteris išreiškė viltį, jog netrukus pramonėje įvyks perversmas.

„Revoliucija! Pagaliau pasaulio mokslininkai atskleidė vežio priežastis. Tikiuosi pramonę supurtys žemės drebėjimas ir ji nustos gaminti žmonijos nuodus“, – rašė dažnai aktualiausiomis šių dienų temomis pasisakanti moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)