Kalbintas dainininkas neslėpė, kad viskas įvyko vos prieš du mėnesius. Po koncerto Drevernos uoste su grupės nariu Linas nutarė likti šventėje. Vaikščiodami iš vienos vietos į kitą jie netikėtai sulaukė praeivių pasiūlymo pasiplaukioti su didele jachta.

„Davus pavairuoti jau kitą dieną sau pasakiau, kad turėsiu jachtą. Palaikius vairą susijaudinau. Tik neįsivaizdavau, kaip reikalai su teisėmis“, – Delfi pasakojo L. Vaitkevičius.

Grįžus namo jis greitai išsiaiškino, kad norint įgyti licenciją, leidžiančią vairuoti pramoginį laivą, reikės laikyti mėnesį trunkančius kursus.

„Darbo dienų vakarais prisijungdavau prie „Zoom“ sistemos ir klausydavau teorijos kurso. Labai fainas dėstytojas, tikslingai visko išmokė“, – džiaugėsi dainininkas.

Linas Vaitkevičius

Nors prarado ne vieną smagų vasaros vakarą, L. Vaitkevičius sakė dėl to neliūdintis, mat užsibrėžtas tikslas buvo žymiai svarbesnis.

„Dienos metu plaukiodavome, mokėmės švartuotis, stabdyti ir t.t. Nemeluosiu, buvo sunku, bet pavyko pralaužti ledus. Daug teorijos, o valdyti laivą iš viso kosmosas. Kaip be rankų ir kojų“, – apie kilusius sunkumus kalbėjo garsus dainininkas.

Delfi vyras atskleidė, kad akimirkomis jį ištikdavo ir baimė. Galvodavo, kad neišmoks, nepajus laivo. Vis dėlto artimi draugai jį nuramindavo. Tai paskatino nenuleisti rankų.

„Kolegos, turintys laivus, pasakė, kad man reikia praktikuotis. Todėl draugas Martynas, Drevernos uosto savininkas, man iki šiol duoda laivelį, kuriuo bandau plaukioti ir vienas“, – pasakojo L. Vaitkevičius.

Linas Vaitkevičius

Už šio dainininko sprendimo stovi ir tvirtas užnugaris – jį palaikanti šeima. Tiesa, sūnus Nojus kartais nusimindavo, jei tėtis vakarus leisdavo prie kompiuterio.

„Manau, kad džiaugsis labiau tada, kai laiką leisime kateryje su meškerėmis ir šašlykais“, – šypsodamasis sakė jis.

Visai neseniai L. Vaitkevičius laivo vairą išbandė ir be draugų palydos. Ir nors kol kas sekasi sunkiai, jis po truputį žvalgosi į būsimą pirkinį.

„Nežinau, ar spėsiu šią vasarą, bet kitai turėsiu. Laikysiu Drevernos uoste. Labai norisi su draugais pasidžiaugti, ten pamiegoti. Toks svajonės išsipildymas“, – Delfi neslėpė L. Vaitkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją