Atliktos studijos rodo, kad „Australian made“ logotipas yra antras pagal žinomumą po Australijos vėliavos ir yra plačiai atpažįstamas bei yra kokybės ženklas ne tik Kinijoje, bet ir pačiose Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Beveik 2000 kompanijų turi teisę naudoti šį logotipą ant savo produktų. Jis turi 5 įvairius naudojimo variantus ir apie 10 000 įvairių prekių turi teisę „nešioti“ šį kokybę liudijantį ženklą. Bet ar tai padeda didinti pardavimus pačioje Australijoje? Atrodo, kad bene pusė Australijos gyventojų yra linkę prisidėti prie australiškų produktų naudojimo ir vartojimo, bet dar didesnis susidomėjimas jais yra Kinijoje, kuri yra pagrindinė produktų iš Australijos.

„Australian made“ – ne tik gražus ženkliukas, bet ir stipriai saugomas Australijos vartotojų teisių, kad auksinis kengūros ženkliukas būtų ne tik gražus simbolis, bet ir iš tiesų ženklintų australišką kokybę (jis gali būti naudojamas kartu su „Australian Grown“, „Product of Austrtalia“ ar „Australian“).

Australijoje sutinkama apie 46 kengūrų rūšys, o šių gyvūnų mėsa irgi naudojama maisto gamyboje. Kengūros tik iš išorės atrodo geras ir mielas žvėrelis, bet jis gali būti ir labai pavojingas žmogui. Susidūrus su jomis galima turėti rimtų sveikatos sutrikimų: tokių kaip sudraskymai, suspardymai ir įkandimai.

Kengūros mėsa laikoma labai sveika ir ją patariama valgyti tiems, kurie laikosi įvairių dietų, nes joje yra labai maža dalis riebalų. Jei ragausite kengūrienos dešrelių ar maltos mėsos kotletų, galite nusivilti, nes jie neatspindės tikrojo kengūrienos skonio, nes bus pagardinta įvairiais priedais, kurie turi suteikti mėsai riebumo. Bet jei ragausite kepsnį, jis bus tikrai skanus, nors jį paruošti gali užtrukti.

Kengūros uodega jos gyvenime yra kaip balansas, kad nusileidus ant žemės po šuolio padeda jai stabilizuoti kūno masę, bet iš uodegos gali pagaminti puikią sriubą. Tai delikatesui prilyginama sriuba ir ją surasti meniu yra pakankamai sudėtinga. Ji verdama visą parą, nes uodegoje yra nemažai riebalų, pridedama įvairių dažovių ir prieskonių.

Kengūros kepsnys dažniausiai valgomas su įvairiomis daržovėmis ragaujant raudoną vyną, bet galima pabandyti ir su Chardonnay vynais.

Australiškoje virtuvėje galima rasti ir daugiau įdomių patiekalų ne tik iš kengūrienos, bet ir krokodilo ar ryklienos. O ką jau kalbėti apie avieną ar triušieną…

Anos Pavlovos desertas su putojančiu ar baltu vynu yra pagrindinis Australijos vasaros desertas. Ir jei būtų balerina Ana Pavlova žinojusi, kad jos trumpas romanas su garsiu šefu paliks tokį pėdsaką australiškoje gastronomijoje, būtų gal ir nusiminusi, bet jos vardas dabar yra neatsiejamas nuo žinomo skanaus ir nepakartojmo deserto, dėl kurio vis dar nesutaria australai ir Naujosios Zelandijos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)