Priduodant lagaminus Vilniuje Turkijos oro linijų darbuotojai tik šypsojosi ir sakė, kad manęs laukia graži ir įspūdinga kelionė. Visi nuo manęs slėpė, kur toliau reikės skristi. Ar tik Stambulas? O gal Honkongas ar Dubajus? O gal Turkijos auksinis krantas? Galvojau, kad laukia kažkas tikrai egzotiško.

Registruodamas bagažą pastebėjau man nežinomas raides ant lagamino – DLM. Vis tiek buvo neramu, kur mes skrisime iš Stambulo (nors ir Stambulas yra nuostabus miestas). Po 2 valandas ir 20 minučių trukusio skrydžio su nuostabiu aptarnavimu, po prancūziško šampano taurės ir gurmaniškų 3 patiekalų pietų lėktuve jau reikėjo leistis Stambule. Nors norėjau, kad tas skrydis būtų ilgesnis ir kad galėčiau skrydžio malonumais pasimėgauti ilgiau.

Stambule buvome sutikti Turkijos oro linijų atstovo ir palydėti į VIP jungiamųjų skrydžių salę. Sužinojau, kad skrendame į Dalamaną. Dar pusantros valandos trunkantis skrydis į Turkijos rivjerą. Kiek teko skaityti apie Dalamaną ir aplinkines teritorijas, tai labai britų ir vokiečių pamėgta vieta, atvykėliams galinti pasiūlyti pasaulinio lygio paplūdimius, liukso kategorijos viešbučius ir labai sofistikuotas laisvalaikio praleidimo formas. Yra ir istoriniu objektų, ir nepakartojamų gamtos vaizdų. Žinoma, jachtų ir nuostabaus grožio salų.
Žilvinas Grigaitis su žmona Elle

Pagal man parodytą programą ir visos kelionės planą, tai aktyvi kelionė. Ji turi savo pavadinimą – „Stebuklingas kilimas“. Iš Dalamano keliausime į Fetiją. Iš ten, kiek žinau, plauksime privačia jachta į pasaulio galingųjų ir žvaigždžių pamėgtą Gorozo įlanką ir uostą, užsuksime į Marmarį. Jei spėsime, viena vakarienė bus užsukant į Graikijos Rodo salą.

Be naujų vietų aplankymo, suprantu, kad man yra numatyta ir daugiau siurprizų. Reikia pasiruošti ir ekstremaliems siurprizams: skraidymui parašiutu, nardymui ir žvejybai saulei tekant.

Ar galima mane dar nustebinti? Visa kelionė yra kažkoks keistas mažas stebuklas. Atrodo, kad per savo 44 metus visko jau mačiau, bet dar yra vietų ir situacijų gyvenime, kurios gali mane nustebinti. Atrasti kažką naujo yra puikus jausmas. Aš visada planuodavau keliones pats. Kai manimi rūpinasi, yra labai geras jausmas. Tai yra pasakiška kelionė su naujais išbandymais. Verta gyventi ir laukti iš gyvenimo mažų ir didelių šio pasaulio dovanų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (410)