Moteris „Delfi TV“ laidoje papasakojo, jog kilęs konfliktas tarp jos ir sutuoktinio paskatino imtis veiklos. Oksana norėjo susikurti finansinę neprilausomybę, tad įkūrė savo vardo grožio namus, kurie sėkmingai gyvuoja iki šiol.

„Apie finansinę būklę mąsčiau visuomet – nuo tada, kai ėmiau studijuoti, gyventi savarankišką gyvenimą. Tai nebuvo toks skubus sprendimas per skyrybas griebtis kažkokių darbų. Galbūt skyrybos ir tam tikri gyvenimo smūgiai ir nuoskaudos paskatino imtis papildomų, drastiškų veiksmų, – pasakojo Oksana. – Pavyzdžiui, staiga imti ir įsigyti patalpas, įkurti verslą.“

Moteris teigė, jog mintys apie stabilias nuosavas pajamas ir verslo planus sukosi ir anksčiau – ji nuolat mąstė, ar investuoti pinigai atsipirks, ar verta rizikuoti ir priimti vieną ar kitą sprendimą. Tiesa, patalpas, kuriose Oksana įkūrė savo vardo grožio saloną, moteris įsigijo už santaupas.

„Jei galime taip sakyti, tai buvo mano mergautiniai pinigai. Ta nebuvo ir nėra mūsų šeimos turtas – tai yra mano asmeninis turtas. Tačiau įmonės kūrimo procesas visgi prasidėjo tada, kai jau buvome nusprendę likti kartu – ne tuose bangavimuose, kada buvo galbūt sudėtingiausia mums abiems ir visiems kitiems aplinkui.

Vyras žino, kad esu pakankamai savarankiška asmenybė ir ne visada mėgstanti pasitarti. Iš pradžių jis dėl to buvo šokiruotas, vėliau suprato, o dabar iš jo pusės palaikymas visapusiškas, – prisipažino žinoma atlikėja. – Kada susipažinome ir aš dirbau savo darbelius, konkrečiai vizažo darbelius, kurie nebuvo vertinami kaip rimtas verslas, tai žinoma, kad jis į tai žiūrėjo skeptiškai ir dažnai sakydavo, kam tau dirbti, gal būk namuose, kiek tu čia uždirbi, tos pajamos labai menkos.“

Tuomet ne visi į vizažistės darbą žiūrėjo rimtai – moteris kalbėjo, kad dalis žmonių manė, jog blondinei toks verslas yra tarsi priedanga. Tačiau iš tiesų šiandien Oksana tapo puikiu pavyzdžiu, kaip pomėgį paversti sėkmingu verslu.

„Vizažo versle aš esu šešiolika metų. Tai tikrai labai puikiai žinau, ką aš darau, – teigė moteris. – Gyvenu iš to pilnai. Šiuo metu šeimoje su pajamomis tvarkomės atskirai, yra atskiri finansiniai šaltiniai, kiekvienas valdome savo finansus. Aš manau, kad tam tikri buitiniai dalykai turi būti bendri, bet moteris turi turėti finansinę nepriklausomybę.“

Ėmus kalbėti apie tai, ar po neištikimybės skandalo, kurio centre figūravo Simas Jasaitis su kita moterimi, susitaikymas buvo įtakotas finansinės situacijos, Oksana buvo atvira – ji jau tada finansiškai jautėsi saugi.

„Mūsų sprendimas buvo priimtas ne dėl finansinių dalykų, o dėl kitų asmeninių dalykų, finansai neužėmė jokios rolės. Kai žmonės tikrai yra pikti vienas ant kito ir nori nutraukti ryšius, abi pusės yra pasiruošusios tam, jokie finansai netrukdys“, – pasakojo Oksana.

Nors tuo metu, kai susipažino su savo vyru, krepšininku S. Jasaičiu, Oksana džiaugėsi jo stabiliomis, aukštesnėmis pajamomis, vis tik vėliau privalumas tapo minusu. Kaip sako moteris – pinigai turi dvi medalio puses.

„Susipažinau ne su studentu, o su savo srityje pasiekimų turinčiu vyru, kuris tai dienai uždirbdavo tikrai daug didesnį atlyginimą nei vidutinės lietuvio pajamos. Tad normalu, kad aš tai žinojau, – kalbėjo laidos „Aš Ikona“ viešnia. – Iš vienos pusės tai buvo pliusas, atšokom labai gražias vestuves, įsigijome bendrus gražius namus. Bet buvo ir minusų. Kartais daugiau uždirbantis vyras gali kur kas daugiau sau ir leisti. Tarkim, atitinkamas laisvalaikis, kuris gali netenkinti manęs, kaip žmonos. O moteris nori daugiau stabilumo, ramybės. Tų pačių gerbėjų dėmesys, kuris vyrą išlepina, pakeičia jo požiūrį į gyvenimą, į šeimą, į moteris ir taip toliau.“

Laidoje apsilankiusi moteris neslėpė, kad verslumas ir polinkis daug dirbti ją gydė – tuomet, kai kilo neištikimybės skandalas, jai lengva išties nebuvo, tad Oksana pasirinko mintis nukreipti teigiama linkme.

„Kiekvienas žmogus atranda savo ramiąją pusę, kur jis pasistiprina tuomet, kai jam yra blogai. Kažkas vartoja alkoholį, kažkas skaito knygas, kažkas eina į psichologijos studijas, aš tuomet supratau, jog aš patogiau ir komfortiškai jaučiuosi savo darbe, bendraudama su klientais, uždirbdama pajamas ir jaučiau labai gerą grįžtamąjį ryšį – klienčių palaikymą, finansinį augimą, idėjų įgyvendinimą. Stačia galva puoliau dalyvauti Lietuvos čempionatuose, – teigė Oksana. – Tokioms moterims patarimas – negaišti laiko, neverkti į pagalvę, netraukti butelio iš spintos. Bet aš verkiau į pagalvę, žinoma. Tačiau kada yra mažas vaikas namuose, tu sau labai daug ko neleidi.“

Ukrainietiškos O. Pikul-Jasaitienės šaknys, pasak pačios moters, kartais jai gyvenime trukdo – greitai užsiplieskianti moteris mokosi save raminti ir nepriimti sprendimų sunkiausią akimirką.

„Aš esu žmogus-degtukas ir iki šiol bandau su tui sugyventi, nepriimti neteisingo sprendimo čia ir dabar. <...> Atsukusi laiką nesikarščiuočiau, sudėliočiau visus taškus ant „i“, kitaip sudėliočiau savo emocijas, sprendimus. Visa tai, kas atsitiko, turėjo atsitikti su mano vyru ir su manimi, nes kitaip nebūtume priėję atitinkamų sprendimų“, – sakė O. Pikul-Jasaitienė.

Visas pokalbis su Oksana Pikul-Jasaitiene – „Aš Ikona“ laidoje per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)