Žmona įdavė dukrą

"Sportozauras" V.Radzevičius, net ir viduržiemį neišsižadąs treniruočių futbolo aikštėse, vis dėlto gruodį nutarė pabėgti nuo tautinės šlapdribos ir nesibaigiančio darbų maratono. Iš pradžių jis manė pailsėti Egipte, tačiau vėliau susigundė pigia kelione į Kanarų salas. "Mūsų šeimos taryboje buvo nutarta, kad aš turėčiau vykti su Auguste, kuri mane prižiūrėtų", - juokiasi V.Radzevičius.

Ši kelionė tapo pirmąja jaunosios Radzevičiūtės išvyka į užsienį. Mamai ir žmonai Laisvei Radzevičienei oro uoste atostogautojai atidavė žiemines striukes ir, sėdę į lėktuvą, po šešių valandų jau leidosi Tenerifės saloje, kur juos pasitiko 25 laipsnių karštis.

"Vermachto veteranų" apsuptyje

Tame pačiame lėktuve Vytaras sutiko žymų kultūristą, o vėliau Kanaruose laiką leido su netyčia sutiktais pramogų pasaulio atstovais Greta Jansonaite bei Giedriumi Klimkevičiumi.

Pirmiausia Tenerifėje Vytarui į akį krito gausybė "Vermachto veteranų" - senyvų vokiečių. Kitus kurorto kvartalus buvo "atsiplėšę" britai. Jie, pasak V.Radzevičiaus, būdavo girti nuo pat ankstyvo ryto, dėl to paskui juos sekančios britės žmonos nuolat laidė angliškus keiksmažodžius, prasidedančius raide "f".

Vokietės pensininkės Vytarui sukėlė malonų įspūdį: "Bobutė atrodo dar "Titaniku" plaukusi, bet vakare apsirengia balinę suknelę ir sėda prie baro. Kai pavargsta, ateina proanūkiai, suremia pečius ir nuneša. Žiūri ir bandai lyginti su mūsiškėmis. Bet tai nepalyginama".

"Fūlės" psichozė

Britams iš Kanarų, atrodė, nereikia nieko, išskyrus absoliučiai britiškos nuotaikos pabus, kuriuose jie ištisai stebėjo futbolo rungtynes.

Prieš išvykdamas iš Lietuvos Vytaras vylėsi pats turėsiąs progą paspardyti kamuolį su kitais turistais, todėl į kelioninį krepšį įsimetė futbolo "bucus". "Tačiau vėliau supratau, kad tai pats kvailiausias daiktas, kokį tik galėjau pasiimti - saloje nemačiau nė vienos futbolo aikštės", - pasakojo V.Radzevičius.

Tačiau "fūlės" aistros jo neaplenkė, kadangi Vytaro atostogų metu ispanų žemėje kaip tik vyko "galaktikos varžybomis" vadintas mačas Barselonos "Barcelona" ir Madrido "Real" mačas.

"Savo akimis pamačiau, koks buvo furoras. Per televiziją rodyti specialiai sukurti futbolo tematikos filmukai, parodijuojantys "Žvaigždžių karus". Kone pusėje storo, 60-ies puslapių laikraščio buvo rašoma apie varžybas, kiek kartų ir kuria koja Ronaldas mušė įvarčius. Masinė psichozė. Bet man patiko", - dalijosi įspūdžiais V.Radzevičius.

Benzinas - pigesnis

Viena labiausiai Radzevičiams įsiminusių buvo kelionė į El Teidės ugnikalnį. "Iš šiltos apačios įvažiavome į debesis. Po to pakilome virš debesų, kur buvo šaltoka, lijo, bet atsivėrė mėnulio peizažai, "Marso kronika", - pasakojo "sportozauras".

V.Radzevičius drauge su bičiuliais lietuviais ir dukra po salą dairėsi išnuomotu džipu. Beje, benzinas ten pigesnis nei Lietuvoje - litro kaina siekia 55 eurocentus.

Vakarais džipas grįždavo prie prabangaus 4 žvaigždučių viešbučio. Vytarui įsiminė viena keisčiausių viešbučio taisyklių - po 19 valandos svečiai buvo prašomi nevilkėti šortų.

Devynios dienos saulės vonių ir klimatas, "kuriame nebūna pagirių", grąžino į "užsiknisusio" V.Radzevičiaus veidą šypseną ir papuošė švelniu įdegiu. Jis sako labai gerai pailsėjęs, nors teko ir "padirbėti". Tėtė Vytaras atostogų metu kartkartėmis dirbdavo operatoriumi. Jo nufilmuota medžiaga vėliau naudosis A.Radzevičiūtė, vedanti televizijos laidą "TV3 vaikų klubas".