Renginio organizatoriai skelbė kviečiantys liepos 1 dieną nuo 12 val. rinktis šalia Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos. 13 val. susirinkę eitynių dalyviai pajudėjo Gedimino prospektu link Katedros aikštės, kur vyko susirinkimas, buvo sakomo kalbos.

Skelbiama, kad „Vilnius Pride 2023“ organizuoja Lietuvos trans žmonių teisių ir savitarpio paramos asociacija „Trans Autonomija“ kartu su pilietinės visuomenės iniciatyva „Demonstruokimės“.

Renginio nepraleido ir Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas su žmona Vismante, atlikėja Aistė Lasytė, politikas Tomas Vytautas Raskevičius ir kiti.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Eitynių organizatoriai teigė, kad LGBTQ+ žmonės turi išgyventi ne tik globalias ir lokalias krizes, augančias maisto, nuomos, pragyvenimo kainas, bet ir diskriminaciją, teisinį neužtikrintumą, mūsų tapatybių kvestionavimą.

„Metai iš metų situacija Lietuvoje beveik nesikeičia, o mūsų balsai kalbant apie mūsų pačių gyvenimus – negirdimi. Tačiau mes ir toliau garsiai kalbame, einame ir protestuojame“, buvo rašoma eitynių organizatorių socialiniuose tinkluose sukurtame ringinio aprašyme.

Teigiama, kad keliami keturi pagrindiniai eitynių reikalavimai: teisinės ir medicininės tranzicijos prieinamumas, teisė į santuoką, partnerystę ir įvaikinimą; cenzūruojančių nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatų panaikinimas; bei pilnavertė apsauga nuo diskriminacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)