Šiais metais 247-ąsias JAV Nepriklausomybės dienos metines nuspręsta švęsti gražiajame Verkių rūmų parke. Po pietų į šventę rinkosi garsūs veidai – Veronika Montvydienė su vaikais, Kristina Radžiukynaitė, Vygaudas Ušackas su žmona, Vaidotas Žala su Gabriele Martirosian.

Lietuvoje 23-ą kartą organizuojamas JAV Nepriklausomybės dienos minėjimas yra didžiausias amerikietiškas renginys mūsų šalyje. Šiais metais renginys subūrė verslo ir politikos elitą, diplomatus bei Amerikos partnerius ir draugus. Negana to, šių metų šventėje paminėtas ir artėjantis NATO viršūnių susitikimą, kuris vyks Vilniuje.

Veronika Montvydienė

Šventės pradžioje nuskambėjo JAV ir Lietuvos himnai, buvo pakeltos ir pagerbtos šių šalių vėliavos. Visiems susirinkusiems pasirodė Lietuvos Kariuomenės Garbės sargybos kuopa, laukė pramogos ir vaišės – tiek suaugusiems, tiek vaikams. Sveikinimo kalbą tarė JAV Ambasadorius Lietuvoje Robert S. Gilchrist bei Amerikos verslo rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda, buvo rašoma anksčiau siųstame pranešime spaudai.

Dileta Meškaitė-Kisielienė

247-ųjų JAV Nepriklausomybės dienos metinių minėjimo šventėje svečių laukė ir išskirtinis koncertas – svečius linksmino Lietuvos balso nugalėtojas Anyanya Udongwo, grupė „KanDIs“ su Algirdu Kaušpėdu ir Viktoru Diawara priešakyje bei grupė „Sisters On Wire“.

Akimirkos iš šventės – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją