Tačiau dėl savo užsispyrimo, geležinės valios pastangų ir intensyvaus darbo, jis tapo visiškai neatpažįstamu. Įspūdingo stoto jaunuolį dabar mergina dailiosios lyties atstovės, o vyrai vadina sektinu pavyzdžiu bei gyvu įrodymu, kaip galima įgyvendinti savo svajonę.

Degindavo plaukus

„Vaikystėje buvau smulkutis. Stambėti pradėjau ketvirtoje klasėje dėl apsileidimo ir netinkamos mitybos. Tais metais, pamenu, gimtadienio proga dovanų gavau kompiuterį, nuo to viskas ir prasidėjo. Daug laiko praleisdavau sėdėdamas ir žaisdamas kompiuterinius žaidimus“, – prisimena R. Jokubauskas. – Paauglystėje labai nepasitikėjau savimi, buvau didelis drovuolis, kuriam teko atlaikyti labai daug patyčių.“
Raimondas Jokubauskas

112 kilogramų svėrusį vaikiną užgauliojo ir skaudino ne tik bendraamžiai, bet ir tuometinė jo mergina.

„Užjaučiu tokius vaikus, koks buvau aš pats. Tai, ką man teko iškentėti... Mokykloje man degindavo plaukus, daužydavo kaip bokso kriaušę, – skaudžiais prisiminimais dalinasi Raimondas. – Dėl mano antsvorio tyčiodavosi netgi mano mergina. Visam gyvenimui įstrigs ir mamos draugės žodžiai. Nugirdau jų pokalbį, kai ši mamai pasakė, koks storas yra jos sūnus.“

Baigęs vidurinę mokyklą Raimundas nusprendė nebesitaikstyti su užgauliojimais, fiziniu smurtu ir esama padėtimi bei kardinaliai pakeisti savo gyvenimą, viską pradėdamas nuo išvaizdos.
Raimondas Jokubauskas

„Kai buvau stambus, teko atlaikyti labai daug patyčių. Galbūt tai mane ir paskatino keistis. Svorį mesti pradėjau 18 metų, kai baigiau vidurinę mokyklą. Norėjau pradėti naują etapą, psichologiškai labai bijojau, kad nauji žmonės manęs nepriims, – savo gyvenimo istoriją pasakojo R. Jokubauskas. – Žiūrėdavau į lieknus vaikinus ir baltai pavydėdavau jiems išvaizdos, panelių dėmesio. Mano draugas tuo metu kaip tik sėkmingai metė svorį pradėjęs bėgioti, pasisiūliau prisijungti pabėgioti kartu. Taip viskas ir prasidėjo.“

Nestinga merginų dėmesio

Keičiantis kūno formoms, keitėsi ir vaikino požiūris į save. Sparčiai tirpstantis svoris suteikė pasitikėjimo. Numetęs pirmus 10 kilogramų Raimondas suprato, kad eina tinkamu keliu, todėl nusprendė gyventi dar aktyvesnį gyvenimo būdą ir nusipirko abonementą į sporto klubą.
Raimondas Jokubauskas

„Kai pamačiau, kad svoris krenta, pagavau azartą. Pradėjau sau labiau patikti. Todėl nusprendžiau neapsiriboti vien bėgiojimu ir nuėjau į sporto klubą. Mane globojo puikus treneris, kuris labai motyvavo ir palaikė, – pasakojo jis. – Nežinau, kaip viskas būtų buvę, jei iki šiol būčiau toks apkūnus. Kai pradėjau labiau pasitikėti savimi, buvo lengviau studijuoti, sulaukiau merginų dėmesio. Dabar netgi būna ir kurioziškų situacijų, dažnai rašinėja nepažįstamos, siunčia savo erotines nuotraukas.“

Tiesa, Raimondas pabrėžia, kad jis yra užimtas ir yra labai laimingas turėdamas nuostabią merginą, kuri, žinodama jo visą praeitį, labai myli ir palaiko.

Mažiau laiko prie kompiuterio

Raimondui pavyko atsikratyti net 40 kilogramų (nuo 112 kilogramų jis numetė iki 72). Dabar vaikinas sveria 87. Priaugti raumenų masės ir buvo sunkiausia jo užduotis.

„Sunkiausia buvo ne numesti svorį, bet priaugti raumenų masės. Lieknėdamas dariau daug klaidų, per drastiškai atsikračiau daug svorio ir netekau raumenų, atrodžiau kaip distrofikas. Todėl daugiausiai pastangų kainavo suformuoti atletišką sudėjimą“, – pasakojo jau šeštus metus sportuojantis R. Jokubauskas, kurio hobis tapo jo darbu.
Raimondas Jokubauskas

Pardavimų vadybininku ir asmeniniu fitneso treneriu dirbantis vaikinas įkūrė grupę „Body Creators“. Nors jo darbas ir sėdimas, bet kas dieną sporto salėje jis praleidžia apie porą valandų. Laikosi griežtos disciplinos, prižiūri savo mitybą.

„Jaunimui patarčiau mažiau laiko praleisti prie kompiuterių, tėvams skirti daugiau dėmesio savo atžaloms, kontroliuoti jų mitybą, kad vaikai neapsileistų. Cukrus yra kaip narkotikas. Prie jo lengva priprasti, o atsisakyti sunku. Suprantu, kaip sunku yra išgyventi patyčias“, – pabrėžia atletiškas vaikinas.

Todėl jis stengiasi jauniems žmonėms padėti pasiekti savo svajonių, noriai dalinasi savo patirtimi ir klaidomis.

„Kai žmonės dėkoja už akivaizdžius rezultatus, džiaugiuosi galėdamas padaryti juos laimingesnius“, – sako Raimondas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (731)